"Mõrv Idaekspressis" ("Murder on the Orient Express") on lugu, mida on suurematele ja väiksematele ekraanidele ka varemgi toodud: 1974. aastal tegi seda legendaarne Sidney Lumet, 2001. aastal valmis ka otse televisiooni jaoks tehtud versioon ning 2010. aastal jõudis lugu ka "Agatha Christie's Poirot" teleseriaali.

Uue filmi režissöör on Kenneth Branagh, kelle viimaste aastate filmide hulka kuuluvad näiteks "Tuhkatriinu" ("Cinderella", 2015), "Jack Ryan: Variagent" ("Jack Ryan: Shadow Recruit", 2014) ja "Thor" (2011).

Siinkohal peab kindlasti esikohale tõstma erakordselt hea treileri, mis ei reeda neile, kes pole looga kursis, mitte midagi ette ära, vaid reklaamib filmi vastavalt sellele, kuidas lugu ka tegelikult jutustatakse: Poirot kahtlustab kõiki ning intervjueerib kõiki, et tuvastada tõeline mõrvar.

Treileris näeme väga kena pikka kaadrit läbi Poiroti silmade liikumas mööda rongivagunit, tutvustades meile seejuures kõiki võimalikke kahtlusaluseid. See on meisterlikult loodud eelvaade, mis ei reeda mitte midagi ette ära, vaid hakkab kohe mängima filmi teemade ja tegelastega, et meile juba etteulatuvalt sisendada kahtluseid teatavate inimeste suhtes.

"Mõrv Idaekspressis" linastub meie kinodes 24. novembrist.