Sünopsis: Hauatagune elu ja muumiate saladused on kütkestanud inimesi Egiptuse tsivilisatsiooni algusaegadest saati. Uue ja vaatemängulise "Muumia" filmi peaosas särab sarmikas Tom Cruise kartmatu ja lustliku hauarüüstajast õnneküti Nick Mortoni rollis. Iidsetel aegadel üksildase kõrbe sügavustesse elusalt maetud Egiptuse printsess Ahmanet (Sofia Boutella - Kingsman: The Secret Service; Star Trek Beyond), kes jäi ebaõiglaselt ilma oma troonipärimisõigusest, saab juhuse tahtel üles leitud ja päevavalgele toodud. Tohutust ülekohtust laastatud printsess toob endaga kaasa aastatuhande jooksul koondunud viha, kättemaksuhimu ja kurjuse, millist lihtsurelik ettegi kujutada ei oskaks. Tempoka seikluspõneviku teekond kulgeb Kesk-Ida lõpututest liivakõrbetest tänapäeva Londoni salajaste maa-aluste labürintideni tulvil hämmastavaid trikke, pingelisi tagaajamisi, ootamatuid süžeepöördeid ja hirmuäratavaid tegelasi. Nii saab sisse juhatatud uus maailm täis jumalaid ja koletisi...

Cruise'i kaasnäitlejateks selles müstilises seiklusjutus on Oscari võitja Russell Crowe ("Gladiator"), Annabelle Wallis ("King Arthur"), Jake Johnson ("Jurassic World"; "Let's Be Cops") ja Courtney B. Vance ("American Crime Story: The People V. O.J. Simpson"). Seiklusmärulit juhib režissöör-produtsent Alex Kurtzman ja produtsent Chris Morgan – mehed, kes on olnud selliste ülipopulaarsete filmifrantsiiside loojad nagu "Transformerid", "Star Trek", "Võimatu missioon" ning "Kiired ja vihased".

Dark Universe staarid: Russell Crowe (Dr. Henry Jekylli), Javier Bardem (Huntmees), Tom Cruise (Nick Morton), Johnny Depp (nähtamatu mees) ja Sofia Boutella (muumia Ahmamet).