Hiljuti The Sunday Timesile antud intervjuus tunnistas Johnson, et "Viiekümne halli varjundi" lavastamine pole tema karjääri üks kõrghetki ning ta ei teeks mitte kunagi veel ühte erootilisse seeriasse kuuluvat filmi.

"Kas ma teeksin selle filmi nüüd tagasi vaadates? Ma peaksin hull olema, kui peaks selle kõik uuesti läbi elama. See oli kohutav pingutus. Võtetel toimusid pidevad vaidlused, kui üritasin filmi õigesse suunda viia. Mulle meeldivad kõik inimesed ja ma satun segadusse, kui ma kellelegi ei meeldi. E.L. James ajas mind segadusse, ma ei saanud temast aru, meie vahel polnud mingit sünergiat, " ütles Johnson intervjuus. Naine lisas, et ta pole järge vaadanud ega kavatsegi vaadata: "Ma ei kavatse neid vaadata. Mul pole nende vastu mingit huvi."

Sam Taylor-Johnsoni ja E.L. Jamesi vahelised probleemid tulenesid Jamesile antud vabadusest kontrollida filmi pea iga aspekti ning muidugi ei meeldinud see stsenaariumi ja režii eest vastutanud režissöörile. Pärast esimese filmi valmimist loobus Johnson järjeloo "Viiskümend tumedamat varjundit" lavastamisest. Seda koormat hakkas kandma James Foley, kes lavastab ka järgmise aasta veebruaris linastuva kolmanda osa "Viiskümmend vabastatud varjundit".

Kinoveebis ilmunud arvustus polnud filmi vastu samuti just kõige positiivsem: autor leidis, et on lausa kurb, et kvaliteetfilmide asemel domineerib kinodes selline jama.