1. Paul Walker - Anakin Skywalker

George Lucas leidis, et Walker oli Anakini rolli jaoks liiga vana, sest ta oli Natalie Portmanist lausa 8 aastat vanem. Filmis pidi Padme ja Anakini tegelaste vanusevahe olema kõigest paar aastat.

Lucas kaalus rolli ka "Titanicu" ja "Romeo ja Julia" kuulsuselainel sõitnud Leonardo DiCapriot, kuid näitleja keeldus, sest tema arvates oli tegu liiga suure projektiga ja ta polnud selleks valmis.

2. Orson Welles - Darth Vaderi hääl

Lucas otsustas postproduktsiooni käigus, et Vaderit kehastanud näitleja David Prowse'i hääl ei sobi Sithi isandat esindama, aga enne kui selle rolli sai endale nüüdseks ikooniline James Earl Jones, soovis Lucas, et oma hääle annaks legendaarne näitleja ja režissöör Orson Welles. Õnneks või kahjuks otsustas Lucas, et ei kasuta teda, sest Wellesi hääl oli publikule liiga tuttav ning kartis, et inimesed ei erista Wellesit ja Vaderit.

3. Kurt Russell/Sylvester Stallone - Han Solo

Kurt Russell ja Harrison Ford olid omal ajal tõelised konkurendid ning muidugi sai Han Solo roll nende jaoks tõeliseks proovikiviks, aga nüüd me teame, et Ford on üks ja ainuke Solo.

Sylvester Stallone oli samuti üks näitlejatest, keda kaaluti Solo rolli, sest ta oli tänu Rocky Balboa karakterile juba maailmakuulus.

Esimese osa stsenaarium saadeti ka "Ristiisa" staarile Al Pacinole, kes keeldus rollist, sest ulme polnud tema rida.

4. Jodie Foster - printsess Leia

Jodie Foster oli juba teismeeas tuntud lapsnäitleja ning just tuntuse pärast soovis Lucas esialgu näha Leia rollis toona 14-aastast Fosterit, aga näitleja ei saanud Scorsese surematu "Taksojuhi" võtete pärast osaleda. Kui nüüd mõtlema hakata, siis oleks "Star Wars" olnud hoopis teine film, sest esimeses osas oleks Leia võinud olla hoopis laps, mida ta Carrie Fisher kindlasti ei olnud.

5. Tupac Shakur - Mace Windu

Jah, maailmakuulus varalahkunud ja üks mõjukamaid räppareid oleks võinud olla eellugude triloogias Mace Windu, keda lõpuks kehastas hoopis Samuel L. Jackson. Shakur olevat öelnud endisele Death Row Recordsi heliinsenerile Rick Cliffordile, et ta oli käinud Jedi rolli jaoks "Star Warsi" prooviesinemisel. Pole selge, et kas see jutt vastab tõele, aga 1996. aastal surnud Shakur oli juba selleks ajaks suurepärane näitleja, olles osalenud filmides "Poetic Justice", "Above the Rim" ja "Gridlock’d".

6. Saoirse Ronan - Rey

"Star Warsi" 7. episoodi "Jõud tärkab" Rey rolli kaaluti tegelikult mitmeid juba kuulsaid näitlejaid. Üheks neist oli ka Saoirse Ronan, keda teame filmidest "Grand Budapest Hotell", "Hanna" ja "Minu armsad luud".

Rey rolli kaaluti ka Jennifer Lawrence'it, Shailene Woodley'it ja Elizabeth Olseni. Lõpuks sai nüüdseks maailmakuulsa tegelase endale tundmatu Daisy Ridley, keda näeme juba varsti "Star Warsi" järjes ja Agatha Christie ekraniseeringus "Mõrv Idaekspressis".

7. Eddie Redmayne - Kylo Ren/kindral Hux

"Kõiksuse teooria" ("The Theory of Everything", 2014) eest parima meespeaosa Oscari võitnud, "Taani tüdruku" ("The Danish Girl", 2015) keerulise rolli eest sama kategooria auhinnale kandideerinud ning "Hüljatutes" ("Les Misérables", 2012) lõõritanud ja Harry Potteri maailma avardavas fantaasiafilmis "Fantastilised elukad ja kust neid leida" ("Fantastic Beasts and Where to Find Them", 2016) suurepärase osatäitmisega hakkama saanud Redmayne kandideeris "Jõud tärkab" nimetu pahalase rolli, kuigi arvestades, et filmis polnud prominentseid pahalasi just väga palju, siis võis ta kandideerida Kylo Reni või kindral Huxi rolli jaoks. Prooviesinemine kukkus näitlejalt pehmelt öeldes halvasti välja.

8. Michael B. Jordan - Finn

"Creedi", "Fruitvale Stationi ja õnnetu "Fantastiise neliku" staar Michael B. Jordan avaldas 2013. aastal, et nii nagu kõik teised, üritas ka tema "Star Warsist" osa saada. Jordan pole avaldanud, mis osa jaoks ta kandideeris, aga see võis olla nii Lando Calrissiani poeg kui ka Lando ise "Han Solo" filmi jaoks, aga tõenäoliselt oli see siiski hoopis John Boyegale läinud Finni roll.

9. Rooney Mara - Jyn Erso

Fincheri "Lohetätoveeringuga tüdruku" ja praegu meie kinodesse jõudnud "Una" staar Mara käis "Rogue One: Tähesõdade loo" režissööriga Gareth Edwards rääkimas ja tõenäoliselt Jyn Erso rolli arutamas, kuid Mara loobus, sest tal oli tol hetkel lihtsalt liiga palju tööd.

10. Michael Jackson - Jar Jar Binks

Popikuningas Michael Jackson tahtis kehastada Lucase eellugude triloogia ühte kõige vihatumat tegelast Jar Jar Binksi. Jackson tahtis selleks kasutada "Thrilleri" stiilis kostüüme, meiki ja proteese, kuid Lucas soovis olla revolutsiooniline ja luua tegelane täiesti arvutiefektide abil.