1. Gareth Edwards ja "Rogue One: T'ähesõdade lugu"

"Star Warsi" antoloogiaseeria esimese sissekande "Rogue One: Tähesõdade lugu" parim stseen oleks äärepealt olemata jäänud. Režissöör Gareth Edwards tahtis, et mässajad põgeneksid laevalt juba enne Darth Vaderi pardale astumist.

Nüüdseks ikooniline stseen võeti salve vaid neli kuud enne filmi ilmumist, kui monteerija Jabbez Olssen selle idee Lucasfilmi bossile Kathleen Kennedy'le välja käis.

2. Penelope Spheeris ja "Wayne'i maailm"

Kultusfilm "Wayne'i maailm" oleks jäänud oma ikoonilise stseenita, milles humoorikas nelik üürgab autoga mööda linna kimades ansambli Queen hittlugu "Bohemian Rhapsody". Kuna toona oli Guns N' Roses palju populaarsem, tahtsid lavastaja Penelope Spheeris ja produtsent Lorne Michaels hoopis nende lugu kasutada. Filmi peakangelast kehastanud Mike Myers astus aga vahele ning ähvardas rollist lahkuda.

3. George Lucas ja "Star Wars. A New Hope"

Režissöör George Lucas mõtles algselt, et kuulsas Leia päästmise stseenis võiks Luke printsessi oimetuks lüüa. Õnneks oli mehel siiski oidu see osa filmi teisest mustandist välja jätta.

4. Wolf Mankowitz ja "Dr. No"

Oscariga pärjatud stsenarist Wolf Mankowitz tahtis algses käsikirjas, et filmi nimitegelane oleks pärdik. Produtsent Albert R. Broccoli mattis selle idee aga maha ja lasi stsenaariumi ümber teha.

5. Tim Burton ja "Beetlejuice"

Ikoonilise filmi peategelast oleks peaaegu kehastanud hoopis Sammy David Jr. Tim Burton tahtis algselt, et rolli kehastaks muusik, ent pärast Michael Keatoniga kohtumist oli ta totaalselt rabatud.