Film räägib 21-aastasest noormehest nimega Tim (Domhnall Gleeson), kes saab pärast piinlikult ebaõnnestunud uusaastaööd teada, et nende pere meestel on alati olnud võime ajas rännata. Tim ei saa muuta ajalugu, küll aga seda, mis juhtub ja on juhtunud tema enda elus. Tim otsustab maailma paremaks muuta ning omale tüdruksõber leida. Ta tutvub kauni kuid tagasihoidliku Maryga (Rachel McAdams) ja nad armuvad, kuid tänu väiksele “ajarännu apsakale” muutub nende kohtumine olematuks.

"Ainult aja küsimus" ("About Time", 2013)

Peaosades Domhnall Gleeson (“Harry Potter ja surma vägised”, “Anna Karenina”), Rachel McAdams (“Vanne”, “Sherlock Holmes”) ja Bill Nighy (“Armastus on see”, “Kariibi mere piraadid”), režissöör ja stsenarist Richard Curtis (“Armastus on see”, “Rokkivad raadiopiraadid”).

Siin on sulle aga 10 huvitavat fakti filmi kohta:

1. Poiss, kes mängib filmi lõpus noort Timi on režisööri Richard Curtise poeg.

2. Tegelaskuju Rory loeb filmni lõpus raamatut “Praht” (“Trash”), mis on viide Curtise järgmisena esilinastuvale filmile “Praht” (“Trash”)(2014).

3. Alguses pidi Mary osa täitma sarjast “Uus tüdruk” juba tuttav näitlejanna Zooey Deshanel, kuid suutmata leida mõlemale osapoolele sobivaid aegu võteteks, pidi Deshanel tööst loobuma ning ta asendati Rachel McAdamsiga.

4. Lõuna-Koeras on filmi “Ainult aja küsimus” vaadanud üllatavalt üle 3 miljoni inimese, mis näitab, et tegu on ilmselge hitiga.

5. Kuigi filmi võttepaigaks on Inglismaa, pole keegi kolmest põhitegelasest Inglismaalt pärit. Domhnall Gleeson on iirlane, Rachel McAdams on kanadalane ja Margot Robbie on austraallane.

"Ainult aja küsimus" ("About Time", 2013)

6. Tegu on Rachel McAdamsi järjekorras teise filmiga, kus ta mängib ajaränduri naist. Esimene film oli “The Time Traveler*s Wife”, kus peaosas oli Eric Bana.

7. Tegu on Briti näitleja Richard Griffithsi viimase filmiga. Ta suri samal aasta, kui film esilinastus.

8. Filmis mängivad kolm “Harry Potteri” filmidest juba tuntuks saanud näitlejat: Richard Griffiths (Harry Potteri õel onu Vernon Dursley), Bill Nighy (minister Rufus Scrimgeour) ja Domhnall Gleeson (Bill Weasley).

9. Näitleja Bill Nighy ja režisöör Richard Curtis on vanad sõbrad ning “Ainult aja küsimus” on nende neljas koostööprojekt. “See on väga tore päev, kui Richardilt saabub uus käsikiri,” on Nighy öelnud, “ma hindan meie koostööd ja ta kirjutab mulle suurepäraseid rolle.”

10. Tegelaskuju Tim ei ütle kunagi Maryle, et suudab ajas rännata.

"Ainult aja küsimus" on nüüd Viaplays.