Stephen Colberti saates kinnitas Gibson, et võimaluse korral soovitaks enda nooremal versioonil olla lihtsalt vait. See nõuanne oleks päästnud režissööri ja stsenaristi 10 aasta pikkusest vaikusest.

Hiljuti ajakirjale Variety antud intervjuus leidis Gibson, et 10 aastat on piisav aeg andestamiseks. Tema jaoks on muutunud väga tüütuks see, et siiani tuuakse 2006. aasta sündmusi üles iga intervjuu ja esinemise ajal. "Ma tunnen end hästi, ma olen kaine ja minu jaoks on see kauge asi minevikust", ütles Gibson.

Minevikku toodi üles ka eelmisel aastal, kui toimusid The Hollywood Reporteri igaaastased vestlusringid režissööridega.

Mis siis täpsemalt 2006.aastal juhtus? "Kartmatu" ("Braveheart") ja "Kristuse kannatused" ("The Passion of the Christ") režissöör ning "Surmarelva" filmidega maailmakuulsaks saanud näitleja on 2006. aastast peale osalenud ainult kuues filmis, kuigi see ja järgmine aasta toovad mehele palju rolle juurde.

Krimikomöödia "Head tüübid" ("The Nice Guys") režissöör Shane Black ütles ajakirjale Business Insider antud intervjuus, et teab väga hästi, miks Gibsonile 10 aastat eriti tööd ei antud. Shane Black oli ka Gibsoni "Surmarelva" filmide üks stsenarist.

Celebrities arrive on the red carpet at the Australian premiere of 'Hacksaw Ridge' in Sydney

"Ma arvan, et ta on kantud musta nimekirja ning inimesed ei taha temaga töötada," ütles Black intervjuus. See ei vasta päris tõele, sest 2011. aastal valis Jodie Foster just Gibsoni oma filmi "The Beaver" peaossa. Film ei avanud küll Gibsonile uusi uksi, kuid näitas, et suudab endiselt olla see superstaar, kes ta ka kunagi oli. Gibsoni üks sõpradest Robert Downey Jr olevat Blackile öelnud, et sooviks näha just Gibsonit mõne "Raudmehe" filmi lavastajatoolis, aga suure tõenäosusega ei juhtu see kunagi.

Black ei hoidnud tagasi oma austust Gibsoni vastu: "Ma olen alati olnud suur Mel Gibsoni fänn. Ta on hea näitleja ja ka väga hea inimene. Ma ei usu, et peaks kedagi süüdistama selles, mida nad tegid või ütlesid purjus olles. Ma tean paljusid väga toredaid inimesi, aga purjus olles muutuvad nad eemaletõukavaks ja käituvad põhimõtteliselt täiesti teistusguselt. Ma usun, et see ei määra nende inimeste olemust ja me ei peaks selle alusel neid ka hindama."

Mel Gibson

Gibsoni mainele ei aidanud kaasa ka 2010. aastal avalikkuse ette tõmmatud juhtum, kus ta sõimas ja ähvardas oma toonast elukaaslast Oksana Grigorievat. Ohtralt roppusid täis telefonikõned jõudsid ka avalikkuse ette ning Gibsoni vastu alustati ka väärteomenetlus.

Kõigele vaatamata on Gibson tagasi: "Hacksaw Ridge" oli edukas ja armastatud film.

Sel aastal saame Gibsonit näha komöödias "Daddy's Home 2".

Varsti linastuvad ka "The Professor and the Madman", "Every Other Weekend" ja "Dragged Across Concrete".

Järgmine lavastajatöö on aga viikingite sõjafilm "Berserker".

Loe lisaks:
Gibson plaanib lunastust "Kristuse kannatuste" järjega.
Gibsoni arvamus superkangelasefilmist: "See täielik p*sk!"
Gibsoni väga isiklik žanrifilm "Blood Father" võib oma sügavas raskemeelsuses üllatada.