1. "Hing anumas" ("Ghost in the Shell")

Hing anumas” probleemid ei seisne algmaterjali lahjendamises ega Johanssoni peaossa palkamises, mille vastu pole minul ega ka näiteks algse anime režissööril mitte midagi, vaid hoopis selles, et 2017. aasta versioon vaatab minevikku, kuid 1995. aasta oma vaatas tulevikku. Sellega on kõik öeldud.

Loe edasi arvustusest.

2. "Vastumürk tervisele" ("A Cure For Wellness")

"Vastumürk tervisele" on suurepärase pealkirjaga lugu, mille olustik keerleb ühe lause ümber: "Ainult siis, kui me teame, mis meid vaevab, saame sellest lahti!". Tegemist on ühiskondliku kommentaariga tänapäevaste inimeste prioriteetide ning tähenduse suunas. Tugevaid sõnumeid kandev teos on Gore Verbinski enesemeelitus projekt, mis kestab tund aega liiga kaua, kaotab igasuguse mõtte ning lõpuks ainult šokeerib vaatajaid haigete ja mitte inimlikult korrektsete stseenidega. Lõpul pole suurt pistmist räägitud looga, see ei anna vastuseid ning tundub kiirustatud, olgugi, et aega oli kaks ja pool tundi.

Loe edasi arvustusest.

3. "Muumia" ("The Mummy")

"Muumial" ja uuel "Transformerite" filmil on kriitikute hinnanguid koondavas Rotten Tomatoes keskkonnas sama madal hinnang: 15%. Kui "Transformereid" tuleb võtta sellisena, nagu need on alati olnud, siis Universali värskelt loodud koletisefilmide universumi "Dark Universe" avafilmi suhtes olid vähemalt mingidki lootused, aga tulemuseks oli hoopis ebamäärane märul, mis üritas olla õudne ja naljakas, kuid lõpuks polnud kumbagi. 1999. aasta "Muumia" on sellega võrreldes meistriteos.

Vaata ka treilerit ja filme muumiatest, mis on palju paremad kui see.

4. "Kariibi mere piraadid: Salazari kättemaks" ("Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge")

Teos on nauditav neile, kellele eelmised on tuttavad ja meelejärgi, kuid uutele külastajatele ei paku see midagi - jätab külmaks, on igav ja kohati lausa naeruväärne. Disney kraabib kindlasti kokku häbiväärselt suure summa ning ajalugu on taaskord tehtud - lõbustuspargisõiduna alanud idee on kümne enim teeninud filmiseeria hulgas.

Loe edasi arvustusest.

5. "Ringid" ("Rings")

Tugeva hoobi saab terve produtseering ka lapsesõbraliku vanusepiiranguga, mis võtab palju loovaid võimalusi õuduse loomiseks. Räägitud lugu vajub koheselt laiali, kui seda mis tahes nurga alt uurida ning saalist väljudes on kulmud kortsus mõttega - kas see pidi olema õudusfilm? Seda filmi saab kokku võtta sõnumiga, mida Holt saatis Juliale: "Ära vaata seda!" - leian, et see on mõistlik nõuanne.

Loe edasi arvustusest.

6. "Suur Hiina müür" ("The Great Wall")

Zhang Yimou koostööfilm Hollywoodiga on ajalooliselt äärmiselt ebakorrektne, täis tuhandeid sisalikulaadseid tulnukaid, kus valge mees keset Aasiat on ainukene tõeliselt võimekas päästja. "Suur Hiina müür" näitab keskmist sõrme sügavatele karakteritele, hästi jutustatud loole ning eemaldab kunsti sõnast filmikunst ja toob suure paugu sõnasse märul.

Loe edasi arvustusest.

7. "Resident Evil: Viimane peatükk" ("Resident Evil: The Final Chapter")

Kokkuvõtlikult on film vägivaldne ja suhteliselt loll, kus laipade arv ületab nõudmised publiku IQ jaoks. Lisaks ajudele on kogu filmist puudu ka igasugune kirg, kuid fännidel on liiga palju tegemist Alice'i seiklustele kaasaelamisega, et seda märgata. Kindlasti ei märgi see linalugu momenti, kust seda seeriat vaatama hakata, sest Milla Jovovichi verejanuline ja ebainimlikult osav karakter, seosetu sisu ning Paul Haslingeri raskekujuline muusika on tõenäoliselt ülemäära veider segu, kuid seeria fänn tunneb ennast nagu kodus. Räägitav lugu on totaalne segadus, mis vähemagi katsetuse korral seda kuidagi mõtestada, laguneb täielikult koost.

Loe edasi arvustusest.

8. "Tulnukas: Covenant" ("Alien: Covenant")

Filmi suurim viga seisneb Scotti kinnisidees kasutada seerias juba ülekasutatud loo struktuuri: meeskond satub signaali peale, meeskond läheb planeedile, meeskond sureb. Filmis on nii palju huvitavaid teemasid, mis enamjaolt tulenevad Davidi jumalakompleksist, et lausa kahju on näha seda kadumas tüüpilise klišeehunniku alla. Kõik, kes ootasid, et tegu 1986. aasta järge "Tulnukad" ("Aliens") meenutava tervikliku märuliga, peavad pettuma, sest "Covenant" on esitatud ideede poolest sama ambitsioonikas kui "Prometheus" ja täpselt sama vigane: loogika - ja süžeeaugud, ebaloogilised tegelased ja terviku puudumine.

Loe edasi arvustusest.

9. "Kong: Pealuu saar" ("Kong: Skull Island")

Visuaalselt esmaklassiline linalugu tõestab selgelt, et suurus on oluline, kuid ainult sellest ei piisa. Otsustusvõimetus tappis antud filmi võimekuse olla tõeline meistriteos, sest tulemuseks on segane soperdist kahest lähenemisest — karakterikeskne seiklusfilm või koletisefilm. IMAX ekraanil on seiklus ilus, 3D efektid on ka omal kohal ja produktsiooni üle väga kurta ei saa. Sooviks näha versiooni, kus mõttetud inimkarakterid on eemaldatud ja lisatud juurde paar madinat hiiglaste vahel — loomi ju valida on.

Loe edasi arvustusest.

10. "Rannavalve" ("Baywatch")

Ma ei oska öelda, kas seriaalidest lihtsalt ei kõlbagi filme teha kuid minu meelest vaevas siin sama mure, mis juhtus aastal 2010 linastunud "A-Rühmaga" ("The A-Team"), kus näitlejad olid küll kõik head, ent kogu tegevustik suhteliselt väljapunnitatud ja mõttetu. Suvise rannahooaja avamiseks on uus "Rannavalve" õige film, kuid nostalgiat see ei paku. Mõned üllatused siiski fännidele varuks on, ent need jällegi ei päästa olukorda

Loe edasi arvustusest.

RedLetterMedia humooriga loodud video vaatleb küll jaanuarikuud, kuid tegelikult tehakse ülevaade ka kogu aastast.