Ma pole üldse kindel, et kas see, kui sa pole väga suur Ämblikmehe fänn, mõjutab otsust antud linateost vaatama minna. Kui Ämblikmehe maailm ei ole juba tuttav ja otsustad siiski kinno minna, siis ei pruugi elamus olla sedavõrd võimas kui nende jaoks, kes on karakteriga kursis. Teistel võivad olla ootused liiga kõrged, sest viimased Ämblikmehe filmid pole olnud just kõige paremad.

Neid vahepealseid läbikukkumisi ei tahakski enam üle korratagi. Uues filmis ei pea enam nägema onu Beni surma, mis tähendab, et film ei ole juba eoses varasematele sarnane. Mäletame ju hästi Tobey Maguire kehastatud Parkeri nutust nägu. Lõpuks jäigi mulje, et nii kui midagi juhtus, oli nutt lahti ja Parker töinas nagu väike laps. Lisaks fakt, et täiskasvanud mees (27) mängis toona esimeses filmis koolipoissi.

"Ämblikmees: Kojutulek"

Kuna "Ämblikmees: Kojutulek" linastus enne Eestit juba Ameerikas, siis sai sealsete kriitikute vastukaja põhjal kohe öelda, et tegu on õnnestumisega. Muidugi leidub ka erandeid, sest mõnda harjumuspärast tegelakuju on uues "Ämblikehes" tublisti muudetud, mis tähendab, et mingi osa fännibaasist seda kindlasti ei salli. Kõigi meele järgi ei saagi kunagi olla, sest alati leitakse vigu, mille kallal norida.

Mida siis kõige uuem võrguheitja pakub? Sarnaselt eelmisele kahele linastus ka "Kojutulek" 3D formaadis, mis muudab filmi sisust hoolimata hoogsaks ja efektirohkeks. Uues filmis näeme eakohast Peter Parkerit, kes tegelikult alles koolipoiss. Täpselt sellist filmi on fännid pikka aega oodanud: noor Tom Holland teeb oma rolli hästi. Esimest korda nägin teda katastroofilmis "Ilmvõimatu" (Lo impossible“), kus pere läks Taisse ning sattus tsunami tõttu kaose keskele. Juba seal tegi Holland alles väikse poisina usutava rolli. Nüüd on aega teha midagi lõbusamat ja sellega saab Holland tõesti hästi hakkama.

"Ämblikmees: Kojutulek"

Uus "Ämblikmees" on hoogne ja vaimukas vaatamine, mis ei peta lootusi ka tõsiduse osas. Seekord kehastab pahalast Michael Keaton, kes on sattunud juba mitmendat korda saatuse tahtel linnutaolist tegelast mängima. Ta on olnud Batman, Birdman ("Lindmees") ja seekord Vulture, kes on Ämblikmehe koomiksites üks põhilistest vaenlastest. Mõnes mõttes oleksin oodanud mõnda põnevamat põhivaenlast (Rhino, Venom või Scorpion), kuid eks neid saab näha juba kinnitatud järgedes. Praegune vaenlane on tegelikult suhteliselt turvaline. Samamoodi oleks võinud kasutada esimesest filmist pärit Green Goblinit.

Tegu ei ole perfektse filmiga, ent nagu publiku reaktsioonist järeldada sain, meeldis see nii väiksematele kui suurematele. "Ämblikmees: Kojutulek" on Ämblikmehe üks parimaid filme peale Sam Raimi esimest osa, ent kurikaelaed olid seekord pisut liiga leebed, mistõttu läks pinge kaduma. Tom Holland võib uhke olla: ta ei teinud armastatud koomiksitegelasele sugugi häbi. Võib tegelikult öelda, et tegu on Ämblikmehe filmiga, mida fännid on alati tahtnud.