1. Robert Pattinson - "Videvik" ("Twilight")

Stephenie Meyeri "Videviku" raamatute põhjal tehti lausa viis filmi, mida tõenäoliselt vihati ja armastati umbes samaväärsetes kogustes.

Edward Cullenit kehastanud Robert Pattinson ja Bellat kehastanud Kristen Stewart on ammu oma karjääridega edasi liikunud ning mõlemad on juba osalenud aina kvaliteetsemates filmides.

Pattinsoni saime viimati näha suurepärases ajaloolises draamas "Kadunud linn Z" ja Stewartit näiteks Olivier Assayasi paljukiidetud psühholoogilises põnevikus "Personal Shopper", Woody Alleni komöödias "Cafe Society" ja Kelly Reichardti draamas "Certain Women" ning Cannes'is linastus ka tema enda lavastatud "Come Swim".

Pattinson on Stewartiga võrreldes olnud intervjuudes "Videviku" suhtes palju avameelsem. Ta on näiteks öelnud, et Culleni rolli kehastamise võti oli näida nagu kannataks kõhukinnisuse all või oleks pidevalt pilves ning mitte mingil juhul ei tohtinud naerda, sest see nägi lihtsalt veider välja.

Pattinsoni karjäär on pärast "Videvikku" olnud väga huvitav: David Michôdi apokalüptiline põnevik "The Rover", kurikuulsa David Cronenbergi filmid "Maps to the Stars" ja "Cosmopolis", Werner Herzog paljukirutud ajalooline draama "Queen of the Desert", Anton Corbijni elulooline "Life" ning tänavu Cannes'it väisanud "Good Time", kus saame Pattinsoni näha vahest tema kõige paremas rollis, mis on pilves kõhukinnisuse all kannatanud vampiiri rollist ikka väga kaugel.

2. Jake Lloyd – "Star Wars: Osa I – Nähtamatu oht" ("Star Wars: Episode I - The Phantom Menace")

"Nähtamatu oht" oli "Star Warsi" looja George Lucase esimene lavastajatöö pärast 1977. aastal valminud saaga esimest filmi ning tulemus oli pehmelt öeldes polariseeriv. Kuid pärast esialgse vaimustuse kadumist, kerkis esile tõdemus, et Lucas rikkus ära kõigi fännide lapsepõlve, sest "Nähtamatu oht" oli justkui laste mänguasjade müümiseks loodud kommertsfilm.

Fännide suure pettumuse keskel oli aga kolm võtmefiguuri: pilkealuseks kujunenud Jar Jar Binks, fännidele selja pööranud Lucas ise ja muidugi Anakin Skywalkerit kehastas esimeses filmis Jake Lloyd.

Küll tehti tema esitust maha ja nimetati põhjuseks, miks uus "Star Warsi" film nii halb oli. Lloyd on ise öelnud, et elu pärast filmi linastust osutus elavaks põrguks, sest maailma ühe suurima fännibaasi liikmed oskavad ühte asja väga hästi: neil püsib iga väiksem asi aastaid meeles ning nii on nad Lloydi isikut maha teinud juba 18 aastat. Lloydi kiusati ja naeruvääristati ka koolis, sest ta oli filmi ilmumise ajal kõigest 10-aastane. Lloydi loobus pärast "Star Warsi" põhimõtteliselt näitlemisest. Teda sai viimati näha 2005. aasta filmis "Madison".

Kahjuks ei aidanud ka avalikkuse eest põgenemine: 2015. aastal tuvastati tal skisofreenia ning mees paigutati psühhiaatriahaiglasse.

3. Mark Wahlberg - "Aeg on käes" ("The Happening")

Mark Wahlberg müttab praegu veel kinodes transformerite seltsis, kuid alles see oli, kui näitleja osales M. Night Shyamalani õudusfilmis "Aeg on käes". mis oli õudusfilmiklassika "Kuuenda meele" lavastaja õnneks ajutise allakäigutrepi esimene aste (hiljem lisandusid sinna "Viimane õhutaltsutaja" ja "Pärast maailmalõppu"). Praegu on Shyamalan oma maine taastanud, sest "Külaskäik" ja möödunud aasta hitt "Lõhestunud" näitasid, et režissöör naases tagasi juurte juurde ning teeb jälle häid õudusfilme.

See aga ei tähenda, et halvad filmid muutuksid olematuks. 2008. aasta "Aeg on käes" teenis küll eelarve mitmekordselt tagasi, aga kriitikud andis ühiselt mõista, et film ei kõlba kuhugi.

Nii arvas ka peaosaline Mark Wahlberg, kes ei hoidnud end tagasi, kui tema käest küsiti 2010. aasta "Võitleja" ("The Fighter") pressisündmuse ajal Shyamalani filmi kohta.

"Kuradi puud, taimed. Kurat. Te ei saa mind süüdistada, sest tahtsin mängida loodusteaduste õpetajat. Vähemalt ei kehastanud ma jälle politseinikut või pätti", ütles Wahlberg.

4. George Clooney - "Batman ja Robin" ("Batman and Robin")

Enne kui Christopher Nolan tegi 2005. aastal "Batman alustab" ("Batman Begins") ning tõstis selle ja veel kahe järje ("Pimeduse rüütel", "Pimeduse rüütli taastulek") abil Batmani taaskord kvaliteetfilmide hulka, ilmus 1997. aastal Joel Schumacheri "Batman ja Robin", mis oli ka põhjuseks, miks pea kaheksa aastat ei tehtud ühtegi uut järge. "Batman ja Robin" on Batmani filmina kohutav, aga eraldiseisva žanriparoodiana isegi geniaalne.

Nii ei arvanud aga 1997. aasta versioonis Batmani kehastanud George Clooney, kes tunnistas ajakirjale Empire antud intervjuus, et tema ei peaks mitte kuidagi avaldama arvamust uue Batmani näitleja kohta, sest ta ise vastutas selle rolli hävitamise eest.

5. Bob Hoskins – "Super Mario Bros"

90ndate algus oli kummaline aeg. Näiteks lasi Disney oma Buena Vista Pictures Distribution, Inc. stuudio alt välja filmi, mis põhines Nintendo "Super Mario" mänguseerial. Filmi peaosades on Bob Hoskins, John Leguizamo ja Dennis Hopper. "Super Mario Bros." on veider film, mida keegi teha ei tahtnud, aga jõudis ikkagi kinno.

Praeguseks meie hulgast lahkunud Bob Hoskins andis väga ausa vastuse, kui tema käest küsiti karjääri suurimate pettumuste ja halvimate rollide kohta. Mõlema vastus oli "Super Mario Bros".

Lisaks küsis sama intervjuu käigus The Guardiani ajakirjanik, et kui näitleja saaks midagi minevikus muuta, siis mis see oleks. Hoskins kostis, et ta ei osaleks "Super Mario Bros" filmis.

Õnneks on videomängudel valminud ka häid filme.