1. Robert Blake

1939. aastast saadik erinevates projektides osalenud "In Cold Blood" ja seriaali "Baretta" staar Robert Blake'i seni viimane film on David lynchi "Kadunud kiirtee" ("Lost Highway"), kuid see oli 1997. aastal. Mis juhtus? Miks pole muljetavaldava karjääriga näitleja rohkem filmides osalenud?

Kõik sai alguse 2001. aastal, kui juba selleks hetkeks näitlemisest loobunud Blake jättis oma teise naise Bonnie Lee Bakley pärast õhtusööki autosse, sest unustas oma tulirelva restorani. Tagasi tulles leidis ta oma naise autost surnuna.

Järgnes pikk kohtusaaga, ja kuigi Blake mõisteti õigeks, polnud otsusega rahul Bakley perekond ning kaebas edasi. Blake võeti vastutusele naise surma eest, sest õhku jäi kaks teooriat: ta kas tappis naise ise või palkas kellegi seda tegema. Vandekohus leidis, et mees põhjustas tahtlikult naise surma ning ta pidi maksma Bakley lastele 30 miljonit dollarit.

Kohtuasja ja muude seaduserikkumiste tõttu suurtesse võlgadesse jäänud Blake on küll öelnud, et tahab näitlemisega uuesti alustada, sest see on tema jaoks ainuke viis, kuidas võlad tasuda, kuid seni pole seda juhtunud. Pole ka ime. Miks peaks keegi tahtma töötada näitlejaga, kes on seotud oma naise mõrvaga?

Karjääri jooksul kolmele Kulgloobusele kandideerinud (ja ühe võitnud) Blake'i roll Lynchi "Kadunud kiirtees" painajaliku ja kurjakuulutava Mystery Man jääb veel kauaks fännidele meelde, aga vaevalt see tema karjääri enam päästab.

2. Amy Locane

90ndate hittseriaali "Melrose Place'i" staar Amy Locane ei pruugi olla just kõige tuntum näitleja, kuid ta on koostööd teinud näiteks Johnny Deppiga ("Cry-Baby"), Brendan Fraseriga ("School Ties", "Airheads") ja isegi Jessica Langega ("Blue Sky").

Tuntuse kadumise põhjus seisnes ka selles, et pärast kihlumist 2006. aastal otsustas naine näitlemisest loobuda, kuid see ei tähendanud, et ta oleks kadunud ka meedia huviorbiidist. Nimelt sõitis näitleja 2010. aastal otsa autole, milles viibis eakas paarike. Autoõnnetuse tulemusel suri 60-aastane Helene Seeman.

Õnnetusele järgnenud uurimise käigus selgus, et Locane sõitis lubatust kiiremini ning tema verest leiti ka alkoholi, mida oli lubatust kolm korda rohkem. Naine saadeti kolmeks aastaks vanglasse.

3. Charles S. Dutton

Väärika karjääriga Duttoni vahest kõige tuntumad rollide tulenevad seriaalidest "Criminal Minds", Roc" ja "Longmire" ning filmidest "Tulnukas 3", "Rudy", "Gootika" ja "Salajane aken".

Pigem karakternäitlejana tuntud Dutton sattus vanglasse ammu enne näitlejakarjääri peale mõtlemist. Ta mõisteti 7 aastaks vangi teda väidetavalt rünnanud mehe surnuks pussitamise eest. Pärast välja saamist saadeti ta aga kohe tagasi, sest tema omandusest leiti relv.

Teist korda vanglas istudes avastas Dutton midagi, mis muutis ta elu - näitlemine.

4. Matthew Broderick

John Hughes'i noortefilmiga "Ferris Bueller's Day Off" (1986) filmiajalukku kinnistunud Matthew Brodericki karjäär oleks äärepealt lõpu leidnud aasta pärast Buelleri kujunemist kõigi lemmikuks.

Broderick ja tema toonane tüdruksõber (ja näitleja) Jennifer Grey sattusid Iirimaal autoõnnetusse, mis põhjustas Anna Gallagheri ja tema ema Margareti surma. Viieaastase vanglakaristuse asemel määrati näitlejale hoolimatu sõidu eest 175 dollari suurune trahv ning karjäär sai jätkuda. Ohvrite perekond pidas otsust ebaõiglaseks, kuid hiljem on nad väidetavalt näitlejale andestanud ning soovinud lõpetuse saamiseks ka kohtuda, aga seda pole seni juhtunud.

5. Michael Jace

Michael Chklise seriaalist "Räpane Mackey" ("The Shield", 2002 – 2008) tuntud ja Tim Burtoni "Ahvde planeedis" ja Paul Thomas Andersoni kolmele Oscarile kandideerinud filmis "Boogie ööd" kaasa löönud näitleja Michael Jace tulistas surmavalt oma naist.

Näitleja tunnistas mõrva kohe ka üles ning 2016. aastal määrati talle 40 aasta pikkune vanglakaristus.