1. "Vihaste lindude" ("Angry Birds") kultus sai alguse ühe Soome firma Rovio mobile arendatud mängust.

2. Ainest taolise mängu tekkeks andis 2009. aastal üle maailma leviv seagripp.

3. Pärast "Vihaste lindude" mängu turuletulekut on selle rakendust üle kolme miljardi korra erinevatesse mobiiliseadmetesse alla laetud.

4. Mäng osutus nii populaarseks, et vihased linnud on jõudnud ka tele-ekraanile, raamatukaante vahele, mänguasjapoodidesse jne.

5. Vihaste lindude üks tegelane, suur punane lind Terence, pole kuigi jutukas. Ta ainult mõmiseb, puhiseb ja laulab ooperit. Tema vaikne loomus tuleb tumedast ja süngest minevikust, millest suurt pole teada.

6. Telefonimängus on kõrgeim võimalik tulemus kolm tärni. Sellele viidatakse ka “Vihaste lindude” multifilmis, kus üsna filmi alguses küsib Red kahelt linnult, mitu tärni kolmest annaksid nad sünnipäevatordile, mille Red pidi sünnipäevalapsele toimetama.

7. Algselt pidi multifilm esilinastuma 1. juulil 2016, kuid et vältida konkurentsi filmidega “Suur sõbralik hiiglane” (2016) ja “Tarzani legend” (2016), tõsteti animafilmi esilinastus varasemaks, 20. maiks.

8. Filmi Taani versioonis annab linnule nimega Chuck oma hääle Taani youtuber Enzo Knol, kelle Youtube’i kanalil on tänase seisuga 1 594 076 tellijat.

9. Sigade laeval on raamaturiiulis üks teos nimega “50 rohelist varjundit”, mis on ilmselge viide ühele teisele sarnasele teosele, kuid miks see seal on või mida sellega öelda tahetakse jääb igaühe enda fantaasia otsustada.

10. Vahet pole, kui kiiresti kollane lind nimega Chuck jookseb, suur punane Terence jõuab temast alati ette.

“Vihastele lindudele” saab kasvõi kohe kaasa elada suurima voogedastusplatvormi Viaplay vahendusel.