1. “Miss Peregrine´i kodu ebaharilikele lastele” põhineb Ameerika kirjaniku Ransom Riggs’i samanimelisel debüütromaani. New York Times’i bestselleriks kujunenud raamat on inspireeritud ebamaistest vanadest fotodest, mida kirjanik hankis erinevatelt kirbuturgudelt. Riggs õppiski tegelikult filmikoolis, kus ta armus fotograafiasse ning lühifilmidesse – sealt sai alguse ka tema vintage-fotode kogumise kirg. Ka filmi režissöör, kahel korral Oscarile nomineeritud Tim Burton sai inspiratsiooni tontlikest piltidest, mida ta kogub.

2. “Miss Peregrine´i kodu ebaharilikele lastele” on esimene raamat triloogiast, millele järgnesid “Hollow City” ja “Library of Souls”. Ka Burton on mõlgutanud mõtteid esimesele filmile järje tegemise võimalustest.

3. Vaatamata sellele, et kõigil lastekodu asukatel oli mõni üleloomulik võime, kasutas režissöör Tim Burton filmis nii vähe eriefekte kui võimalik. “On kena filmida võttepaigas kohapeal ning olla seotud koha ja geograafiaga selle asemel, et teha seda kõike digitaalselt,” ütles Burton. Filmivõtted tehti nii Floridas USAs kui ka Cornwallis ja Blackpoolis Suurbritannias.

“Miss Peregrine´i kodu ebaharilikele lastele”

4. Režissöör Tim Burton kirjeldab Eva Greeni (“Patu linn 2”, “300: Impeeriumi sünd”, “Kloon”, “Öö varjud”) kehastatud nimiosalist kui “jubedavõitu Mary Poppinsit”. Miss Peregrine on kujumuutja, kel ei ole ainult võime muutuda linnuks, vaid kes suudab luua ja säilitada ajasõlmi, kus elatakse koguaeg ühes päevas.

5. Filmis armub peaosatäitja Jake kodu ühte asukasse Emmasse, kuid armunute mängimine suurel ekraanil oli keerukam kui esialgu tundub. Noorte rollid teinud Asa Butterfieldil ja Ella Purnellil olid parasjagu käsil koolieksamid ning nii keskenduti võtete vahel kudrutamise asemel hoopis matemaatikaülesannete lahendamisele või esseede kirjutamisele.

Fantaasiaküllasele koguperefilmile saab kaasa elada juba 12. septembril kell 13.50 ja 13. septembril kell 22.00 filmikanalil TV1000 Premium, mida näeb teleoperaator Viasati vahendusel või suuremate kaablioperaatorite kaudu.