"Ouija: Kurjuse läte" (“Ouija: Origin of Evil”) on õõvastav lugu kuulsast vaimude välja kutsumise lauast.

1965. aasta Los Angeleses elab noor lesk Alice koos oma kahe tütrega. Näitlejameisterlikkusega õnnistatud lustlik perekond teenib elatist spiritualistlike petuseanssidega, mis on nii efektsed ja osavalt teeseldud, et pahaaimamatutest klientidest neil puudust pole. Kui Alice lisab oma etendusele vanakraami letist leitud põneva rekvisiidi, siseneb selle kaudu mängu aga tõeline külaline teispoolsusest, kes võtab üle noorima tütre keha. Võigas vaimolend ajab perekonna hukatuse äärele ning emal tuleb oma laste päästmiseks astuda vastu kirjeldamatule jubedikule.

"Ouija: Kurjuse läte"

1. Selleks, et Ouija lauda kasutada on vaja kahte inimest. Seega kutsu sõber külla ning veel parem, kui laua ümber on nii mehi kui naisi.

2. Õige ajastus. Paljud Ouija laua kasutajad soovitavad seansse läbi viia õhtuti või lausa öösel, sest nende arvates on siis vähem segajaid liikvel.

3. Loo õige meeleolu. Ouija laua kasutamine on lõbusam, kui sa kustutad tuled, süütad küünlad ning lülitad teleri välja, et oleks vähem segajaid.

4. Istu. Kui Ouija laua ümber on kaks inimest, peaksid nad istuma vastakutti ning veel parem, kui nende põlved puutuksid kokku ning Ouija laud oleks nende süles. Ära kasuta söögi- või mõnda muud lauda!

5. Leppige kokku, kes võtab endale meediumi või siis küsija rolli. Kuigi mõlemad inimesed võivad küsida küsimusi (või siis olenevalt inimeste arvust toas), toimib seanss paremini, kui küsijaks on koguaeg üks ja seesama.

6. Aseta oma näpud Ouija laua liikuvale osale (“planchette”). Sina ja sinu sõber peaksite oma mõlema käe sõrmed asetama väga õrnalt planchette’ile.

7. Liiguta seda. Liiguta veidi meelega planchette’i ringjate liigutustega mööda lauda, et saada ta nö “soojaks”.

8. Hoiak. Ära lase laual sessiooni kontrollida. Meedium peaks juba alguses ütlema selgelt välja, et lubatud on vaid positiivsed kogemused üllastel eesmärkidel ning kõik halb pole teretulnud.

9. Alusta lihtsalt. Küsi alustuseks mõni lihtne jah või ei küsimus.

"Ouija: Kurjuse läte"

10. Ole kannatlik. Sa ei pruugi kohe oma küsimustele vastuseid saada, sest võib minna aega, enne kui laud nö “soojaks” saab.

11. Ole viisakas. Kui Ouija laud hakkab tööle, täna teda või miskit, mis on ennast ilmutanud ja suhtleb sinuga.

12. Ära küsi rumalaid küsimusi. Väldi selliseid küsimusi nagu “millal ma ära suren?”, sest vastus võib sind asjatult muretsema panna ning peab meeles pidama, et Ouija laud ei pruugi alati usaldusväärne olla.

13. Ära küsi füüsilisi tõestusi. Paljud Ouija laua kasutajad hoiatavad uusi, et nad ei küsiks hinge kohaloleku tõestuseks mingit füüsilist märki, sest see ei pruugi hästi lõppeda.

14. Ära usu kõike, mida Ouija laud sulle ütleb. Nii nagu ka kõigi teiste infoallikate puhul, ei maksa kohe kõike tõe pähe võtta ja uskuma jääda. Laud võib eksida.

15. Sulge Ouija laud. See on väga oluline samm. Kui oled sessiooniga lõpetanud, liiguta meelega planchette sõnale “head aega” (“goodbye”) ja võta oma käed ära.

"Ouija: Kurjuse läte"

Nõuanded:

1. Palu kedagi, kes kirjutaks vastused üles. Mõnikord liigub planchette väga kiiresti ning võib olla raske kõike meeles hoida. On hea, kui on keegi kolmas isik, kellel on paber ja pliiats, et kõik teated üles kirjutada.

2. Ole kaine. Ouija lauaga ei tasu mängida, kui oled tarvitanud alkoholi.

3. Säilita kontroll. Kui Ouija laua vastused sinu küsimustele muutuvad vulgaarseks või rõvedaks, katkesta kohe sessioon ning sulge laud.

4. Ära võta seda liiga tõsiselt. Paljud halvad Ouija laua kasutamiskogemused on tulnud sellest, et inimesed võtavad seda liiga tõsiselt ja satuvad paanikasse.

Verdtarretavale õudusfilmile saad kaasa elada juba täna, 12. augustil kell 20.00 Viasati filmikanali TV1000 Premiumi vahendusel.