Jokkerit on hetkeseisuga kehastanud nii teleseriaalides, filmides, videomängudes kui ka animatsioonides neli selle rolli ikooniliseks muutnud näitlejat - Cesar Romero, Jack Nicholson, Mark Hamill ja Heath Ledger. Nende hulka võiks arvata ka "Suitsiidisalgas" Jokkerit kehastanud Jared Leto, aga ma pole endiselt kindel, kas tegu oli hea esitusega või mitte.

Miks on see halb uudis? Vastus on lihtne: Jokker ei vaja selgitamist, lahti arutamist, analüüsimist ja veel vähem vajab ta tema noorust näitavat täispikka filmi (selleks on juba "Gothami" teleseriaal), sest üks suur osa Jokkeri võlust seisneb tema ümber olevast salapärast.

Hiljuti saime teada, et varsti ilmuvas koomiksiseerias "Batman: White Knight", milles Batmanist on saanud Gothami suurim vaenlane ja Jokker peab ta peatama, kannab Jokker ka reaalset nime, milleks on Jack Napier ehk sama nimi, mis anti Tim Burtoni 1989. aasta "Batmani" filmis Jack Nicholsoni kehastatud versioonile. Mõnes mõttes on Jokkeri sünnilugu olnud alati segane ja kõik filmid, koomiksid, videomängud ja animatsioonid on alati esile tõstnud oma tõe umbes nii nagu Heath Ledgeri Jokker Christopher Nolani "Pimeduse rüütlis", kus ta rääkis päris mitu versiooni oma haavadest, aga me ei tea siiani, milline neist üldse tõele vastas.

Teades, et kui Warner Bros. midagi välja kuulutab, siis teevad nad selle kvaliteedist sõltumata ära, on siiski hea tõdeda, et Jokkeri filmi taga seisab vanameister Martin Scorsese. Õnneks või kahjuks pole tema režissöör, sest lavastajatooli istub siiski "Pohmaka" filmide eest vastutav ning eelmise aasta krimikomöödiaga "War Dogs" end teisest küljest näidanud Todd Phillips.

Warner Bros. ja DC andsid teada, et nad on järjekordse Batmani universumi lisaosa arendamisega algfaasis: Phillips lavastab, stsenaariumi kirjutavad Phillips ja ka "8 miili" ("8 Mile"), "Võitleja" ("The Fighter"), "The Finest Hours" stsenarist Scott Silver ning filmi produtseerivad Phillips ja Scorsese.

Arenduses olev film pole seotud "Suitsiidisalgas" tutvustatud Jokkeriga ega ühegi teise Warner Bros. ja DC universumi filmiga ("Batman vs Superman: Õigluse koidik", "Õigluse liiga", järgmine "Batmani" film), kuigi Jared Leto Jokker naaseb plaanide kohaselt "Suitsiidisalga" järjeloos. Jokkeri filmis peaks karismaatilist anarhisti kehastama hoopis keegi noorem, sest tegu on ikkagi sünnilooga.

Deadline'i andmetel on filmitegijatel plaan teha 80ndate Gothami linnas toimuv tõsine krimifilm, mis ei tohiks mõjuda nagu mõni varasem DC superkangelasefilm, vaid hoopis nagu Scorsese "Taksojuht" ("Taxi Driver"), "Raevunud härg" ("Raging Bull") või "Komöödiakuningas" ("The King Of Comedy").

Halb on see, et selline film on tulemas, aga asi võiks hullem olla, sest sellised nimed annavad vähemalt lootust, et tulevikus saame näha midagi teistsugust.

Enne Jokkeri filmi näeme aga juba 17. novembril "Õigluse liigat".