Ühe kõigi aegade mõujukaima õudusfilmi "Texase mootorsaemõrvad" ("The Texas Chain Saw Massacre") lavastanud Tobe Hooper läks ajalukku juba 1974. aastal, kuigi tegu oli alles tema kolmanda filmiga. 300 000 dollariga valminud ja osaliselt tõsielulisel sarimõrvaril Ed Geinil põhinenud filmist kujunes 70ndate üks edukamaid iseseisvaid filme.

"Texase mootorsaemõrvad" oli niivõrd edukas, et sellele tehti kolm järge ning 2003. aastal ka uusversioon, millele omakorda tehti ka eellugu. 2013. aastal valmis ka seeria esimene 3D film "Texas Chainsaw 3D", mis oli esimese osa otsene järg, ignoneerides teist, kolmandat ja neljandat osa. Sel aastal linastub ka kogu seeria kaheksas osa "Leatherface", mis on kõige esimese osa eellugu. Kõikidest järgedest lavastas Hooper ise ainult teise osa.

Tobe Hooperi teiste parimate teoste hulka kuuluvad neetud filmina tuntud "Poltergeist", millele tehti samuti kaks järge ja ka hiljutine uusversioon, Stephen Kingi romaanil põhinev miniseriaal "Salem's Lot", "Lifeforce" ja "Invaders from Mars".

Tobe Hooperi viimaseks filmiks jäi 2013. aasta "Djinn".

Hooper liitus teiste lähiajal meie hulgast lahkunud õudusfilmide ikoonidega, nagu näiteks George A. Romero ja Wes Craven. Tuleb ainult loota, et Dario Argento ja John Carpenter poleks järgmised.