Kolmest "Blade Runner 2049" promoks loodud esimese lühifilmi režissöör on Ridley Scotti enda poeg Luke Scott, kes tegi eelmisel aastal ka oma lavastajadebüüdi ulmeõudusega "Morgan".

Lühifilmis "2036: Nexus Dawn" astub uute replikantide ("Blade Runneri" maailma androidid) looja Niander Wallase nõukogu ette, et veenda neid tema loodud tehisinimeste täiuslikkuses, sest nähtavasti keelati pärast esimese filmi sündumusi, mis leidis aset 2019. aastal, ära kõik replikandid, sest esimeses osas selgus, et nad pole kontrollitavad.

Kuna kahe filmi vahele jääb 30 aastat ning üle kahe ja poole tunni kestev "Blade Runner 2049" keskendub uutele tegelastele ja sündmustele, siis on need lühifilmid head vahendid selgitamaks selle ajavahemiku sees toimunud sündmusi, mida võibolla filmis niivõrd palju ei lahata.

"Blade Runner 2049" sünopsis: 30 aastat pärast esimese filmi sündmusi avastab uus blade runner (replikantide jahtija) LAPD politseinik K (Ryan Gosling) saladuse, mis ähvardab niigi huku äärel ühiskonna täielikku kaosesse paisata. K otsustab üles otsida Rick Deckardi (Harrison Ford), endise LAPD blade runner’i, kes 30 aasta eest jäljetult kadus.