1. Algselt pidi naispeaosalist Miat mängima “Harry Potteri” filmidesaagas Hermione rolli teinud Emma Watson, ent näitlejannal oli samaaegselt käsil kaunitariks kehastumine linateoses “Kaunitar ja koletis” ja nii tuli tal osatäitmisest loobuda.

Naljakal kombel pidi “La La Landi” meespeaosaline Ryan Gosling mängima samas filmis koletist, kuid ta loobus jällegi hiljem hulgi Kuldmehikesi noppinud linamuusikali kasuks. Samuti teatakse rääkida, et filmis pidi osalema režissöör Damien Chazelle’i eelmises linateoses “Whiplash” mänginud Miles Teller, kuid kuulujuttude järgi loobuti Tellerist nelja miljoni dollari suuruse palgasoovi tõttu.

"La La Land"

2. Selle asemel, et kasutada käedublanti või isegi arvutianimatsiooni, harjutas peaosatäitja Ryan Gosling kuus korda nädalas ja kaks tundi päevas klaverimängu, et džässpianisti roll realistlikult välja mängida. Päriselt pianistiks õppinud kaasnäitleja John Legend oli avalikult kade, et Gosling nii kiiresti klaverdamisoskused omandas. Andekas rütmibluusi laulja Legend võttis aga väljakutse vastu ja õppis oma filmirolli jaoks selgeks kitarrimängu.

3. “La La Land” on kolmas film, kus Ryan Gosling ja Emma Stone koos on töötanud. Nad on mänginud ka “Rumalas pöörases armastuses” (2011) ja kaks aastat hiljem “Gangsterite jahtijates”, kehastades kõigis kolmes filmis armastajaid.

4. Režissöör Damien Chazelle tuli ideele teha “La La Land” koos oma sõbra ja selle filmi muusika autori Justin Hurwitziga Harvardi ülikoolis õppides ning nii valmis stsenaarium juba aastal 2010.

Nii see linateos kui ka varasem “Whiplash” on inspireeritud mehe enda kogemustest leida filmitegijana oma tee. Filmistuudiod ei olnud aga muusikalifilmi tegemisest huvitatud ning hiljem nõuti suurel hulgal muudatuste tegemist stsenaariumis, sealhulgas ava- ja lõpustseeni juures. Jutuks oli isegi peategelase Sebastiani muutmine džässiartistist rokkmuusikuks. Kuna Chazelle nende nõudmistega ei nõustunud, läks vaja mitmeid auhindu võitnud filmi “Whiplash” väntamist enne, kui viis aastat hiljem jõuti “La La Landi” tegemiseni.

"La La Land"

5. Selleks, et igaüks võttemeeskonnast saaks aru, mis tunnet režissöör tahab kaadrisse püüda, näitas mees teda ennast inspireerinud ja mõjutanud filme, näiteks “Lauldes vihmas” (1952), “The Umbrellas of Cherbourg” (1964), “The Young Girls of Rochefort” (1967), “8 ½” (1963).

6. Naispeategelase Mia lool on olulisi sarnasusi osatäitja Emma Stone’i päris eluga. Näitlejanna lahkus samuti juba 15-aastasena koolist, et alustada Los Angeleses näitlemisega.

7. Miks filmi nimeks on “La La Land”? Sel on kaks täiesti erinevat põhjust.

Esiteks toimub “La La Landi” tegevus Los Angeleses, mille lühend on teatavasti LA. Teiseks on see film mitmel viisil satiir Hollywoodi unistusest ning La La Land on levinud fraas unistustemaa kirjeldamiseks. Oxfordi English Dictionary andmetel on aga omadussõna “la-la” pärit 1800. aastatest, tähendades “keskpärast”, “mitte nii head kui võiks”, “kehvapoolset”.

"La La Land"

8. “La La Land” ei olnud edukas mitte ainult Kuldmehikeste jagamisel, vaid lõi rekordi ka Kuldgloobuste galal.

Saagist kujunes neid seitse ehk ühe võrra rohkem kui Oscareid. Kuldne maakera võideti igas kategoorias, kus linateos kandideeris: Ryan Gosling ja Emma Stone peaosaliste lõikes, Damien Chazelle nii stsenaristi kui ka režissöörina, Justin Hurwitž originaalmuusika loojana ning Benj Pasek ja Justin Paul parima filmilaulu kirjutajatena.

Kirsiks tordil oli Kuldgloobus aasta parima filmi kategoorias. Kuldgloobuste rekord löödi üle filmidelt “Lendas üle käopesa” ja “Midnight Express”, kel mõlemal on neid auhindu kuus.

Muusikalifilmile “La La Land” saab kaasa elada juba laupäeval, 16. septembril kell 20 filmikanalil TV1000 Premium, mida näeb teleoperaator Viasati teemakanalite pakettide vahendusel või suuremate kaablioperaatorite kaudu.