Viimane "Terminaatori" seeria film oli 2015. aasta viies osa "Terminaator Genisys", mis oli pehmelt öeldes kehv ning nii arvasid ka pea kõik ülejäänud kriitikud, kes võisid natuke kaasa aidata sellele, et film ei teeninud kinodest tagasi nii palju kui stuudio lootis. Pärast viienda osa linastumist selgus kurb tõde: stuudio loobus kiiresti uute osade planeerimisest ning "Terminaatori" tulevik sattus ohtu.

Paus ei kestnud õnneks kaua, sest esimese kahe osa režissöör James Cameron otsustas nelja uue "Avatari" filmi loomise vahele mahutada ka "Terminaatori" seeria päästmise. Cameron polnud seotud kolme viimase filmiga, sest režissöör müüs "Terminaatori" õigused maha juba 1984. aastal, kui üritas teha esimest osa. Pärast "Terminaator 2: Kohtupäev" valmimist, mis oli tema jaoks viimane osa, tegid stuudiod ikka seda, mida nad kõige paremini oskavad: lüpsta seeriast viimane välja.

Cameron saab õigused tagasi 2019. aastal ning valmistab praegu produtsendina ette uut triloogiat, mis peaks seeria tuhast tõstma ja panema selle tagasi kvaliteetsete ulmemärulitega samale riiulile. Selleks on tal abiks üllatushiti "Deadpool" režissöör Tim Miller, kes teebki plaanitava triloogia esimese osa. Triloogiat kirjutavad David Goyer ("Terasmees"), Chris Eglee ("Dark Angel"), Justin Rhodes ("Green Lantern Corps") ja Josh Friedman ("The Sarah Connor Chronicles").

Nüüd on selge, et peale Arnold Schwarzeneggeri, kes näeb niikuinii kurja vaeva, et osaleda kõikide oma vanade filmide uuendustes, ei tule tagasi üksi, sest "Terminaator 2" tõeliseks märulikangelaseks kujunenud Sarah Connorit kehastanud Linda Hamilton on samuti valmis nii filmiseeria kui ka inimeste tuleviku nimel võitlema.

"Praegu on igal pool 50- ja 60-aastased meesnäitlejad, kes tapavad märulistaaridena pahasid, aga sama ei saa öelda naiste kohta", kommenteeris Cameron Hamiltoni naasmist.

Cameron kinnitas, et seeria kuues osa on otsene järg 1991. aasta teisele osale "Terminaator 2: Kohtupäev" ("Terminator 2: Judgment Day") ning kõiki pärast teist osa ilmunud filme ei arvestata.

"Me teeskleme, et need olid osa halvast unenäost või alternatiivsest reaalsusest, mis meie seeria suhtes on isegi loogiline", kinnitas Cameron.

Sellega andis Cameron mõista, et "Terminaator 3: Masinate mässu", "Terminaator: Lunastuse" ja "Terminaator: Genisys" puhul teeseldakse, et neid polegi olemas. Põhjus on lihtne: need polnud Cameroniga seotud ja on kehvad "Terminaatori" filmid, aga samas head meelelahutuslikud ulmekad.

"Terminaator 6" jõuab kinodesse 2019. aasta 1. novembril.

Allikas: Deadline