Tõsielusündmustel põhinevas filmis “Sisseimbuja” (“Infiltrator”) tegutseb USA tollitöötaja Robert "Bob" Mazur (Bryan Cranston) salaagendina 1986. aastal riiki vaevanud Pablo Escobari narkokaubandusmaailmas. Keeruline jälitusoperatsioon päädib Escobari parema käe Roberto Alcaino (Benjamin Bratt) ja teiste oluliste käsilaste tabamisega.

Ühtekokku 9 aastat politseid ja kaitsepolitseid juhtinud Raivo Aegi hinnangul muudab politseiagendi töö eriti keerukaks see, et politseiagent tegutseb sisuliselt üksinda. “Loomulikult on väga kriitilised ja eluohtlikud situatsioonid ka politsei eriüksuse töös, kuid üldjuhul on need politseijõud enamuses ja see, keda minnakse neutraliseerima, on vähemuses või vähemalt üritatakse ressurss nii planeerida,” rääkis ta. “Kui me räägime politseiagendi tööst, siis tema on üldjuhul alati vähemuses ja tal ei ole käegakatsutavat tuge. Väga tihti peab ta ise hakkama saama, otsused langetama ja need ka ellu viima nii, et tema elu ja tervis ei sattuks ohtu ega teisest küljest ka kogu operatsioon läbi ei kukuks.”

Tallinna linnapeaks pürgiva Raivo Aegi sõnul on agendi “ülesehitamine” tehniliselt keerukas ning väga aja- ja ressursimahukas, kuna inimesele tuleb täielikult “luua” uus identiteet ja elulugu. “Väljaõpe hõlmab psühholoogilist ettevalmistust ning erialast taktikat, samas peab politseiagent olema ääretult tugeva närvikavaga ning samas ka väga lojaalne inimene,” lausus endine politseijuht. “Lisaks keerukale väljaõppele on konkreetsele inimesele see töö üliohtlik, sest kui narkokartellis või mõnes muus tõsise kuritegevuse grupeeringus saadakse teada, et tegemist on politseiagendiga, on tema ellujäämistõenäosus nullilähedane.”