1. "Must luik" ("Black Swan", 2010)

See on film, kus ei pannud arvutiefekte suures osas keegi tähele, aga ometi olid need igal pool. Eriti need väga vähesel määral moonutatud käed.

2. "Kaklusklubi" ("Fight Club", 1999)

"Kaklusklubi"

Kas teadsid, et allolev psühhedeelne seksisstseen oli täiesti arvutiga loodud? Brad Pitt ja Helena Bonham Carter polnud tegelikult kordagi filmi jooksul võtetel stseeni jaoks koos alasti voodiski.

3. "Visa hing 3" ("Die Hard: With a Vengeance", 1995)


Me kõik mäletame stseeni, milles armastatud märulikangelane John McClane pidi seeria kolmandas osas minema seda plakatit kandes Harlemisse, aga enamus ei tea, et tegelikult polnud sildil midagi kirjas, sest lause "I hate niggers" tagab korraliku keretäie sõltumata vanusest, soost ja nahavärvist.

Solvav lause lisati plakatile hiljem digitaalselt ning televisiooni jaoks kirjutati see üldse ümber ning sellest sai hoopis "I hate everybody".

4. "Machete" (2010)

Jessica Alba ei olnud filmis tegelikult alasti duši all. Näitleja kandis aluspesu ning hiljem jäeti arvutiefektidega mulje nagu ta oleks alasti olnud.

5. "Põrnikas Herbie: pedaal põrandasse" ("Herbie Fully Loaded", 2005)

Filmitegijad vähendasid osades stseenides Lindsay Lohani rindade suurust, sest testpublikus olnud lastevanemate arvates ületas lastele suunatud film sündsuse piire.

6. "Wall Streeti hunt" ("The Wolf of Wall Street", 2013)

Martin Scorsese ja Leonardo DiCaprio "Wall Streeti hunt" ei paistnud välju nagu film, milles oleks väga palju arvutiefekte vaja olnud (välja arvatud lõvi ja laevahuku jaoks), aga tegelikult jagus neid pea igasse kaadrisse.

Näiteks polnud filmis olnud tenniseväljakut ega sadamat tegelikult olemaski.

7. "Inimlapsed" ("Children of Men", 2006)

See beebi oli täiesti nullist arvutiga loodud, kuigi keegi sellest aru ei saanud.


8. "Sodiaak" ("Zodiac", 2007)

David Fincheril ei õnnestunud reaalsetel San Francisco tänavatel tõestisündinud lugu, kus see ka päriselt aset leidis, filmida, mistõttu filmiti küll tänavatel, kuid kurikuulsa Sodiaaki tapja loo taasloomiseks ehitati ajastutruud tänavad suures osas arvutite abiga.

9. "Kadunud" ("Gone Girl", 2014)

Taaskord David Fincher, sest tema filmides on alati olnud kõige nähtamatumad arvutiefektid, mida kasutati asjade loomiseks, mis tunduvad alati niivõrd triviaalsed ja tavalised, mistõttu ei oska keegi arvata, et need pole reaalsed.

10. "Forrest Gump" (1994)

Kindlad lauatennise stseenid mängis Forrest Gump (Tom Hanks) ilma pallita läbi, sest see lisati kaadritesse palju hiljem. Isegi Tom hanks pole lauatennises nii hea.

11. "Raudmees 3" ("Iron Man 3", 2013)

Robert Downey Jr, vigastas võtete lõpus oma jalga ning selle asemel, et oodata näitleja paranemist, kleebiti täiesti filmi lõpus hoopis teise näitleja näo asemel Downey Jr. nägu.

12. "Logan"


"Logani" märulistseenid ja eriti autosõidustseenid tegi filmis läbi hoopis kehadublant, kelle näo asemele kleebiti hiljem Hugh Jackmani oma ja kõik need stseenid tundusid nii loomulikud, mistõttu peab efektivõlureid kiitma, sest parim efekt on nähtamatu efekt.