Los Angeles Times avaldas loo, milles kuus naist süüdistavad tuntud režissööri ja produtsenti Brett Ratnerit seksuaalses ahistamises. Süüdistajate hulgas on näiteks viimati koomiksifilmis "X-Mehed: Apokalüpsis" üles astunud Olivia Munn ning rohkem 90ndate ulmemäruli "Species" poolest tuntud Natasha Henstridge.

Ratneri advokaat eitas kõiki Timesi loos esitatud süüdistusi, lisades seejuures, et on režissööriga teinud koostööd 20 aastat ja mitte kordagi pole selle aja jooksul esitanud ükski naine selliseid süüdistusi ning mitte keegi pole nõudnud ega saanud ka kokkuleppe alusel raha.

Henstridge kinnitas Times'i loos, et Ratner sundis teda sooritama oraalseksi 90ndate alguses, mil naine oli veel 19-aastane modell.

Näitleja Katharine Towne süüdistuste kohaselt jälitas Ratner teda ühel 2005. aasta peol tualettruumi ning kui sellest midagi välja ei tulnud, lasi režissöör oma assistendil naisele korduvalt saata kohtingusoove.

Aaron Sorkini teleseriaalis "The Newsroom" tähelepanuväärse rollisooritusega silma paistnud Olivia Munn süüdistas meest lausa mitmes vahejuhtumis. Üks neist leidis aset 2004. aasta filmi "After the Sunset" võtetel, mil Munn tõi režissöörile vagunelamusse süüa, kuid mees astus talle vastu ennast rahuldades ning väitis hiljem avalikus televisioonis, et nad on Munniga vahekorras olnud, mis osutus valeks ja mille pärast pidi režissöör ka avalikult 2011. aastal vabandama.

Timesi loos olid ka Ratneri koostööpartnerite vastulaused, mille kohaselt polnud keegi kunagi märganud, et mees oleks selliste asjade poolest silma paistnud.

Ratneri produktsioonifirmal RatPac Entertainment on näiteks stuudio ja levitajaga Warner Bros. Pictures 450 miljoni dollari väärtuses kaastootmis - ja rahastusleping, mis võib nüüd värskete süüdistuste valguses ohtu sattuda.

Warner Bros. esindajad kinnitasid veebileheküljele Variety, et on olukorrast teadlikud ja teevad sellest omad järeldused.

Ratner oli teada tuntud sõber näiteks hiljuti meie hulgast lahkunud Hugh Hefnerile, kellest on režissöör üritanud pea kümme aastat filmi vändata, kuigi hiljuti selgus, et see soov võib ka lõpuks täide minna. Ratneri sõprade hulka kuuluvad ka hiljuti ahistamisskandaali sattunud režissöör James Toback ja minevikutegude eest siiani põgenev Roman Polanski.

Allikas: Variety