Veel valmimisjärgus olevat projekti ei saa tegelikult nimetada "Sõrmuste isanda" teleseriaaliks, sest see ei põhine J.R.R. Tolkieni "Sõrmuste isanda" raamatuseerial, vaid suundub hoopis sellele eelnevasse aega. Tolkieni lugude esimene teleseriaal hakkab koosnema mitmest hooajast ning ka ühest lisaseriaalist, mis põhineb tõenäoliselt põhiseerias mõnel tähtsal kohal oleval tegelasel või sündmusel.

See omakorda tähendab, et Tolkieni valdus andis seriaalitegijatele võimaluse kasutada autori teisi töid, mida on aastaid toimetanud tema poeg Christopher Tolkien. Nende tööde hulgas on näiteks uskumatu lugude varasalv ning ühtlasi ka Keskmaa ja selle asukate sündi seletav "Silmarillion" ja "Keskmaa ajalugu". Lisaks on nii "Lõpetamata lood" ja sellest omakorda irdunud täiendatud lisalood "Beren ja Luthien" ja "Hurini lapsed" ekraniseerimiseks väga sobilikud.

Seriaali toodab Amazoni stuudio koostöös Tolkieni valdusega ja Trust, HarperCollinsiga ning Warner Bros. Entertainmenti allüksusega New Line Cinema, mis haldas väga edukalt Peter Jacksoni "Sõrmuste isanda" triloogiat.

See uudis kõlas alguses kahtlaselt, sest miks peaks "Sõrmuste isandat" seriaalina ümber tegema, kui üks meistriteos on juba olemas, aga teades, et valmimas on hoopis projekt, mis põhineb mitmetel teistel Tolkieni lugudel, siis saab olema huvitav jälgida, mis sellest lõpuks järgnevate aastate jooksul kujuneb.

Allikas: Variety