13. Näitlejatar Jane Fonda kasvas üles kui Hollywoodi kuningapere liige, ümbritsetuna luksusest ja privileegidest. Pärast reaalse maailmaga kokkupuutumist sai temast kirglik Vietnami sõja vastane.

Tänu oma sümpaatiale Põhja-Vietnami vastu teenis ta hüüdnime “Hanoi” Jane, poseerides vietkongide õhutõrjerelvadega ja “küsitledes” Ameerika sõjavange, et veenduda nende vangistajate “heatahtlikkuses”. Sõdurid püüdsid küll seletada, et neid koheldakse halvasti ning mõnikord piinatakse, ent Jane ei uskunud seda. Paljud Vietnami sõja veteranid tahtsid hiljem esitada Jane Fonda vastu süüdistuse riigireetmises, kuid tal õnnestus karistusest pääseda nagu rikastel ja kuulsatel vahel ikka.

12. Endine ajakirjanik ja mõjukas Sotsialistliku Partei liige Benito Mussolini
pööras oma ideaalidele ja töölisklassi huvidele selja, tõi Itaaliasse fašismi ning juhtis türannina oma riigi diktatuuri.

11. Vastuluureohvitseri Aldrich Ames’i kõige suuremad patud olid kuni 1980. aastate keskpaigani kõva joomine, abieluvälised suhted ja erialane keskpärasus, ent seejärel müüs ta 10 aasta jooksul 4,5 miljoni dollari eest tundlikku vastuluureinfot Nõukogude Liidule ja seejärel Venemaale. Muuhulgas läksid kaubaks praktiliselt kõigi sel suunal tegutsenud USA spioonide nimed, mis keeras tuksi rohkem kui 100 luureoperatsiooni ja päädis vähemalt kümne agendi surmaga.

10. Vasakpoolset poliitikut Wang Jingwei’i vaadatakse täna kui Hiina suurimat reeturit, kes 1937. aastal pärast verise sõja puhkemist Jaapaniga vahetas kiiresti poolt ning sai okupeeritud aladel tegutsenud nukuvalitsuse juhiks.

9. Eksootiline tantsija ja Hollandi päritolu kuulsus Mata Hari ületas 1900ndate alguses riigipiire mängleva kergusega, ent paljastati lõpuks kui Saksamaa spioon ja hukati. Agendinime H-21 all tegutsenud sensuaalse daami luureraportid Berliini läksid väidetavalt maksma umbes 50 000 Prantsuse ja Briti sõduri elu.

8. Katoliku usku üle läinud Guy Fawkes oli püssirohuvandenõu üks ninamees, kes tahtis kuningas James I ühes Briti parlamendiga õhku lasta ning seejärel seada taas troonile katoliikliku valitseja: tollal 9-aastase printsessi Elizabethi.

7. Norra kaitseministriks tõusnud Vidkun Quisling
kaotas oma mõjuvõimu koos natside võimuletulekuga Saksamaal, ent Adolf Hitleri ja fašismi suure imetlejana kohtus ta isiklikult suure juhiga ning rääkis talle ära norrakate sõjastrateegia. Kui Saksamaa okupeeris Norra, sai mehest marionettriigi juht.

6. Benedict Arnoldist
sai Ameerika iseseisvussõja ajal kindral, kuid rahulolematus oma positsiooni ja poliitiliste otsustega viis selleni, et ta hakkas pidama salaläbirääkimisi brittidega ja otsustas West Pointi kindluse Briti vägedele üle anda. Vandenõu aga nurjati ning Arnoldil õnnestus napilt põgeneda, kuid mees jätkas ameeriklaste vastu võitlemist sõja lõpuni.

5. Cambridge'i viisik oli 1930. aastatel Briti eliitülikooli tudengite seast värvatud nõukogude spioonide ring, kelle kaudu liikus külma sõja ajal Moskvasse huvipakkuv luureinformatsioon, sealhulgas tuumapommi ehitamisega seonduv ja Korea sõja strateegia. Seda oli kerge teha, kuna kõik mehed töötasid pärast ülikooli lõpetamist võtmekohtadel Briti luures. Raha peened härrad info eest ei nõudnud, kuna nad olid nii kinni oma kommunistlikes veendumustes. Kolm neist põgeneski paljastamise järel NSV Liitu.

4. Robert Hanssen oli FBIs kõrgele kohale tõusnud arvutiekspert, kes müüs Nõukogude sõjaväeluurele kõigi aegade suurima hulga CIA salainfot. See tõi talle sisse teemanteid ja üle 1,4 miljoni dollari, ent rikkus sadu USA vastuluureoperatsioone.

3. Julius ja Ethel Rosenberg müüsid külma sõja ajal Nõukogude Liidule USA tuumasaladusi, et järgida oma kommunistlikke vaateid. Abielupaar tunnistati spionaažis süüdi ning kohus mõistis neile 1953. aastal selle eest surmanuhtluse.

2. Senaator Marcus Junius Brutus nooremal oli kandev roll Rooma imperaatori Julius Caesari mõrvamisel. "Ka sina, Brutus?" oli legendi järgi keisri veidi enne tema pussitamist öeldud repliik oma heale sõbrale Brutusele, kui vandenõu oli tulnud avalikuks.

1. Judas Iscariotit peetakse siiani üle maailma ahnuse ja reeturlikkuse sümboliks. Ühena Jeesus Kristuse apostlitest reetis ta oma õpetaja 30 hõbeseekli eest roomlastele. Äraandmise sümbolina on tuntuks saanud ka Juuda suudlus, millega mees aitas võimudel tuvastada Jeesuse, mis viis viimase ristilöömiseni.

Filmile "Snowden" saad kaasa elada kasvõi kohe voogedastusteenuse Viaplay vahendusel.