1. Kui George Lucas filmis oma meeskonnaga Tuneesias “Tähtede sõja” ("Star Wars") kõige esimest osa, muutus Liibüa valitsus murelikuks, sest riigipiiri juurde oli pargitud militaarsõiduk. Tuneesia valitsus palus filmitegijatel masin ära viia, sest valitsust süüdistati just selle pärast sõjaväe mobiliseerimises.

2. Filmi “Superbad – ülikõva!” ("Superbad") seksistseeni filmimisel oli Christopher Mintz-Plasse (McLovin) vaid 17-aastane, mistõttu pidi tema ema võttel kaasas olema.

3. Peter Mayhew mängis “Tähtede sõjas” Chewbaccat. Kui võtted suundusid Vahemere looderanniku metsadesse, siis saatis teda kogu aeg erksates vestides meeskond, et keegi ei ajaks Mayhew’i kogemata segi lumeinimesega ja ei tulistaks teda.

4. “Ben-Hur” filmimisel kukkus ühe tegelase dublant järve, kuhu oli varem lisatud värvi. Seetõttu oli ta mõnda aega kaetud aega sinise värviga ning filmistuudio MGM maksis talle palka niikaua, kuni värv maha tuli.

5. “Rocky” 4. osa filmimisel palus Sylvester Stallone Dolph Lundgrenilt, kas ta prooviks teda päriselt oimetuks lüüa. Lundgren andis Stallone’ile sellise löögi, et ta oli hiljem üheksa päeva intensiivravi osakonnas.

6. Tom Cruise vägivallatses maailma kõrgeima hoone kallal 2010. aastal. Kui käisid filmisarja “Võimatu missioon” 4. osa võtted, pidi Cruise ronima Burj Khalifa torni tippu ja seda ilma igasuguse turvavarustuseta. Torni tipus kraapis Tom Cruise sinna oma toonase abikaasa Katie Holmes’i nime.

7. Marty Feldman mängis kahele Oscarile kandideerinud filmis “Noor Frankenstein” küürakat nimega Igor. Ta liigutas salaja oma küüru mitu päeva ühelt küljelt teisele, kuni keegi märkas, et ühes kaadris on küür ühel pool ja järgmises teisel pool. Hiljem lisati see filmistsenaariumisse ja sellest tehti korduv nali.

8. “Another Time, Another Place” filmimisel osalesid Sean Connery ja tema naiskolleeg seksistseenis. Naisnäitleja tollane elukaaslane oli aga gängster, kes muutus Connery peale nii armukadedaks, et sihtis näitlejat lausa relvaga. Connery võttis mehelt relva ära ja väänas tal käe välja, mispeale jooksis ta võttepaigast minema.

9. “Titanicu” võtetel pani senini tundmatu meeskonnaliige ühise toidulaua supi sisse PCP-d. Keset võtteid hakkasid 80 "Titanicu" võttemeeskonna liiget nägema hallutsinatsioone, mistõttu lõpetasid paljud ka haiglas. Tuli välja, et keegi oli pannud meeskonnale mõeldud toidulaual olnud merekarbihautise sisse sünteetilist uimastit PCP-d. Süüdlast ei avastatud mitte kunagi.

10. "Lõputu küünlapäeva" (“Groundhound Day”) filmimisel palkas Bill Murray kuulmisvõimetu assistendi, kes suhtles ainult viipekeeles. Nii muutis Murray suhtluse enda, režissööri ja meeskonnaliikmete vahel võimalikult keeruliseks.

11. “Sõrmuste isanda” ("The Lord of the Rings") filmimisel keeldus Boromiri kehastanud Sean Bean helikopterisõidust kõrgel mägedes asuvasse võttepaika, sest ta kardab lendamist. Niisiis rändas ta mäkke jalgsi ja täiskostüümis.

12. Paul Verhoeveni suurepärase ulmeseikluse "Tähesõdalased" (“Starship Troopers”) filmimise käigus leidis üks stseen aset sõdurite ühises duširuumis. Näitlejad olid end nõus paljaks võtma vaid juhul, kui režissöör Paul Verhoeven ka ennast alasti võtab. See oli ainuke võimalus näitlejaid nõusse saada.

13. “Lumekutsude” ("Snow Buddies") filmimisel hukkus viis koerakutsikat.

14. Art Scholl oli piloot, kes filmis “Tippkuti” ("Top Gun") jaoks stseeni, mis lõppes Goose’i surmaga. Ta kaotas võtte käigus kogemata lennuki üle kontrolli ning suri. Film pühendati hiljem talle.

15. "Printsessist pruudi" ("The Princess Bride)” võtetel lõi näitleja Christopher Guest kogemata kaasnäitleja Cary Elwesi oimetuks. Nimelt pidi Guest mõõga käepidemega vastu Elwesi pead õrnalt koputama, kuid tegi seda kogemata liiga jõudsalt, mistõttu langes Elwes oimetuna maha.

16. Holokaustidraama “Schindleri nimekirja” ("Schindler's List") filmimise ajal helistas nüüdseks varlahkunud Robin Williams iga kahe nädala tagant režissöör Steven Spielbergile, et teda heade naljadega naerutada.

17. 1969. aastal linastus film “Hai!” ("Shark!") Burt Reynoldsiga peaosas. Võtetel kasutati isegi päris haisi. Kõik oleks hästi läinud, kui hai oleks olnud plaanipäraselt uimastatud, aga keegi jättis oma töö tegemata, mistõttu sai üks kaskadöör surma.

18. Filmimeeskond kaitses väikest poissi, kes mängis Danny’t Stanley Kubricku filmis “Hiilgus” ("The Shining") nii palju, et poiss ei saanudki aru, et tegemist on õudusfilmiga. Alles aastaid hiljem sai näitlejahakatis aru, et osales väga häirivas õudusfilmis.

19. Kossukomöödia “Space Jami” jaoks ehitas filmistuudio Warner Bros. ühele peaosalisele Michael Jordanile eraldi jõusaali, mis kandis nime “Jordan Dome”. Jordan kasutas seda hiljem end vormi ajamiseks.

20. Martin Scorsese “Omad poisid” ("Goodfellas") ühe stseeni filmimisel lõikas näitleja Michael Imperioli endale klaasiga kätte. Ta viidi haiglasse, aga arstid hakkasid ekslikult esimese asjana tema “kuulihaavu” ravima, mis olid hoopis stseeni tarbeks tehtud.

21. Ainus kord, kui kiirtoidukett White Castle tegi veganburgereid, oli komöödia “Harold ja Kumar” ("Harold & Kumar Go to White Castle") filmimisel, sest näitleja Kal Penn on vegan.

22. “Rushmore'i” filmimisel ei saanud režissöör Wes Anderson teha teatud kaadreid nii nagu tahtis, sest raha nappis. Selle peale andis filmis osalenud Bill Murray talle tühja tšeki, kuhu Anderson sai ise numbri kirjutada, et film lõpuni teha.

23. “Lõuad 2” ("Jaws 2") filmimisel ümbritsesid näitlejaid ühel hetkel vasarhaid. Nad küll karjusid appi, aga filmimeeskond arvas, et see oli osa stseenist, sest ka seal pidid tegelased appi karjuma, mistõttu ei saanudki keegi kohe aru, et nad on ohus.

24. Mel Brooksi “Leegitsevad sadulad” ("Blazing Saddles") filmimisel jalutas juhuslik mees keset võtteid kaadrisse. Režissöör otsustas mehe aga kaadrisse jätta, et nii jääks koomilisem efekt.

Juhuslik mees jalutab kaadrisse täpselt 1:07 juures.

25. Edgar Wrighti filmis “Scott Pilgrim terve maailma vastu” ("Scott Pilgrim vs. The World") pidi Michael Cera jätma mulje, et ta ei oska basskitarri mängida, sest muidu oleks ta teiste seast liiga välja paistnud.

Allikas: kickassfacts.com