Legendary Entertainmenti ja The Pokémon Company ühise filmi režissöör on The Hollywood Reporteri andmetel Rob Letterman ("Shark Tale", "Monsters vs. Aliens", "Gulliver's Travels", "Goosebumps") ning stsenaariumi kirjutavad Nicole Perlman ("Guardians of the Galaxy", "Captain marvel") ja Alex Hirsch ("Gravity Falls"). Filmi levitab Universal Pictures, mis tähendab, et suure tõenäosusega jõuab see millalgi ka meie kinodesse.

Kui Ryan Reynolds kehastub motion capture tehnoloogia ja arvutiefektide abil Pikachuks, siis inimtegelasi hakkavad kehastama Justice Smith ("The Get Down", "Paper Towns") ja Kathryn Newton ("Big Little Lies", "Supernatural").

Detektiiv Pikachu on "Pokemoni" universumis täiesti uus versioon tuntud pokemonist, kes astus esmakordselt üles eelmise aasta veebruaris ilmunud Nintendo 3DS videomängus "Great Detective Pikachu". Lugu rääkis ühest Pikachust, kes soovis olla detektiiv. Ta kohtub poisiga, kes mõistab tema keelt ning üheskoos asutakse pokemonidega seotud müsteeriume lahendama.

"Pokemoni" seeria sai alguse 1995. aastal ning sellest ajast peale on materjali põhjal loodud animaseriaale ja - filme, video - , kaardi - ja lauamänge ning isegi mangasid.

Legendary Entertainment pole videomängudel põhinevate filmide loomise vallas võõras. Stuudio aitas produtseerida Hiinas ülipopulaarseks osutunud filmi "Warcraft: Algus" ning nende käe all valmisid ka "Dead Rising" videomängude seeria põhjal loodud "Dead Rising: Watchtower" ja "Dead Rising: Endgame".

Videomängude põhjal valmivate filmide seas on valmimas veel "Tomb Raider", "Minecraft", "Tetris", "Borderlands", "The Last of Us", "The Division" ja "Battlefield".