"Jurassic World: Langenud kuningriik" ("Jurassic World: Fallen Kingdom") treiler meenutab kangesti Spielbergi 1997. aasta järge "Jurassic Park 2: Kadunud maailm" ("The Lost World: Jurassic Park"), sest mõlemas filmis naasevad eelmise osa tegelased parki, mille on üle võtnud dinosaurused ning mõlemas filmis on nende eesmärk saurused saarelt ära tuua või päästa.

Kui "Jurassic Park 2" keskendus ahnusele ja soovile tuua saurused mandrile, et neid raha eest rahvale näidata, siis "Jurassic World 2" soovib saurused päästa hoopis teisest väljasuremisest, sest saarel asuv vulkaan on valmis purskama.

"Jurassic World: Langenud kuningriik" on järg enimteeninud filmide hulgas neljandale kohale tõusnud "Jurassic Parki" seeria neljandale filmile "Jurassic World: Sauruste maailm". Tagasi on staarid Chris Pratt ja Bryce Dallas Howard ning nendega liituvad veel Toby Jones, Rafe Spall, Justice Smith, Daniella Pineda, Ted Levine, Geraldine Chaplin ja James Cromwell. Legendaarse Dr. Ian Malcolmi rolli naaseb ka ei keegi muu kui hiljuti "Thor: Ragnarökis" meeldejääva rolli teinud Jeff Goldblum. Eelmise osa kirjutanud Colin Trevorrow ja Derek Connolly on ka seekord stsenaariumi autorid.

Dr. Ian Malcolm (Jeff Goldblum)

Režissöör Juan Antonio Bayona senised tööd on muutunud aina suuremateks - õudusfilm "Orbudekodu", katastroofifilm "Ilmvõimatu" ning nö. koletisefilm "Kui koletis kutsub". Bayona oli pikka aega ka seni töös oleva "Z maailmasõda 2" eesotsas, kuid filmi pikk ettevalmistusperiood sundis režissööri lahkuma ja seda filmi asus tegema hoopis David Fincher.

Juan Antonio Bayona jätkab Hollywoodi suurstuudiote värsket trendi, kus suure-eelarveliste filmide režissöörideks määratakse suhteliselt tundmatud indie-filmide tegijad. Colin Trevorrow hõlma all oli enne "Jurassic World: Sauruste maailma" kallale asumist ainult üks projekt - väike draama "Safety not Guaranteed". Ta määrati ka üheksanda "Star Warsi" lavastajatooli, kuid pärast režissööri vahepealse filmi "The Book of Henry" läbikukkumist, otsustas Lucasfilm tema teenetest loobuda ja nii pöörduti tagasi VII osa ehk "Jõud tärkab" edukalt lavastanud J. J. Abramsi poole, kes on aga nüüd liiga hõivatud, et teha järgmist "Star Treki" filmi, mistõttu tahab lavastajatooli istuda hoopis...Quentin Tarantino.

Nädala jooksul avalikustatud õrritajad täispikale treilerile.