Algselt tundis "Battle Angel Alita" vastu huvi ei keegi muu kui Guillermo del Toro, kuid siis sai õigused endale James Cameron, kes soovis ka lavastajatooli istuda, aga siis mõtles ta ümber ja asus hoopis "Avatare" tegema, mistõttu usaldas režissööriameti Robert Rodriguezile.

James Cameron on ka filmi produtsent ja üks stsenaristidest. Plaanis on ühe filmiga ekraniseerida neli esimest mangaraamatut ning Cameron on väitnud, et soovib kindlasti kaasata ka loos tähtsal kohal olevat motorball nimelist sporti.

20. juulil linastuv "Alita: sõjaingel" ("Alita: Battle Angel") põhineb 1990. aastal alguses saanud Yukito Kishiro mangaseerial, mis räägib postapokalüptilises tulevikus elavast küborgist Alita, kes leitakse prügihunnikust ja kellel puuduvad igasugused mälestused sellest, kes ta enne oli. Ta mäletab ainult ühte asja ja selleks on küborgide võitluskunst Panzer Kunst, mida tal läheb hädasti tarvis pearahakütina töötades. Lugu ongi Alita eneseleidmisest ja minevikusaladuste avastamisest.

Filmi taga seisab 20th Century Fox ja James Cameroni loodud Lightstorm Entertainment, mis tõi meieni ka esimese "Avatari" ning selle revolutsioonilise motion capture ja 3D tehnoloogia.

Esimeses treileris jääb Alitast (Rosa Salazar) natuke veider mulje, sest ta silmad on ebaloomulikult suured ning näos on näha ka pooliku motion capture jälgi, aga siinkohal peab arvestama, et filmi linastumiseni on veel väga palju aega ning see pole esimene kord, kui ilmub treiler, milles olevad efektid tunduvad poolikud. Samas on Alita ka küborg, mis tähendab, et ta ei peagi otseselt inimesele sarnanema.

Alita mangaseerias:

Filmis löövad kaasa Rosa Salazar, Jennifer Connelly, Jackie Earle Haley, Christoph Waltz, Ed Skrein, Mahershala Ali, Michelle Rodriguez ja Keean Johnson.