"Väike ime" ("Wonder") on vägagi inspireeriv ja halastamatu vaatamine. Eriliseks teeb selle ka see, et tegelikkuses räägitakse enamjaolt vaatajale lugu karmist koolikiusamisest. Auggie (Jacob Tremblay) ei soovi esialgu kooli poole vaadatagi, kuid tema vanemad näevad kurja vaeva, et last siiski ümber veenda. Nate'i ja Isabeli (Owen Wilson ja Julia Roberts) peres on ka tütar Via (Izabel Vidovic), kellel samuti palju tegemist, et väikevennaga sammu hoida – saab tema ju terve tähelepanu endale ja nii ei saagi Via seda, mida päriselt soovib. Vanemad lihtsalt ei pööra talle nii palju tähelepanu nagu „väiksele imele“ Auggiele ja see teeb noorele neiule haiget.

Auggie läheb kooli ning kui päris alguses tundub kõik juba sujuvat, ilmub välja ülbikute kamp, kes alguses ehk niisama lõõbivad – ent alandamine ja kiusamine läheb päev-päevalt aina hullemaks. Auggie ainus lootustandev sõber võiks olla Jack (Noah Jupe), aga ka tema keerab ühel hetkel selja ja pöördub tagasi kiusajate kampa, et mitte luuserina näida. Julian (Bryce Gheisar), kes on klassi ülbeim poiss, keerab ka vanemad oma sõrmede vahele nii et kiusamine olekski nagu täiesti normaalne tegevus.

"Väike ime" ("Wonder")

Nii käibki väike poiss Auggie tavakoolis, tutvub „pärismaailmaga“ kosmosekiivri alt, ehkki mõnel päeval sooviks ta olla hoopis mõni "Star Wars" filmitegelane ja seda, et tema nägu oleks veidigi ilusam. Ometigi leiab ta rõõmu asjadest, millest teised seda tunda ei suuda või ei oska ja pakub nii ka kinopublikule ühe väga südamliku ja siira loo. "Väike ime" on taaskord selline linateos, mis oleks kõigile lapsevanematale absoluutselt kohustuslik. Igasugune koolikiusamine, olgu see siis näo või millegi muu pärast, on täiesti „out“. Filmi vaadates meenus ka nostalgiline multifilm "Kingitus kõige nõrgemale".

"Väike ime“ on mõtlemapanev film sõprusest, aga ka üsnagi vastikust koolikiusamisest, mis tegelikult meid kõiki ka meie omas Eestis ümbritseb. "Väike ime" annab suurepärase peegli kõikidele neile lapsevanematele, kes tegelikult ei teagi millega nende lapsed koolis tegelevad või mismoodi oma lapse huvisid toetada. Samal ajal kannatab kuskil keegi, kes ei ole kiusamist väärt.

Auggie tegelane on tõeliselt siiras, aus ja tore. Ta unistab paljust ja mõtleb vaid häid asju, vastuseisuks sellele, millega kuri maailm talle vastab. Kõik noored näitlejad – müts maha!. Just sellist filmi ongi enne jõule väga vaja – pole kogu aeg vaja vaadata vaid enda nina alla. Näe ka „suurt pilti“. Filmina väga õnnestunud ja kaasakiskuv vaatamine. "Väike ime" haarab sind juba esimestest minutitest ja hoiab põnevuses lõpuni välja. Pole olemas kurjust kui on olemas headus.

See film suudab sulatada inimeste südamed ning jääb seejuures teoseks, mida sa tegelikult meenutad ka aasta hiljem. Soovitaksin selle programmi võtta ka kõikidel koolidel, kui on vaja koostada näiteks filmiõhtu programmi.