1. Kirk Douglas

Michael Douglase isa ja üks maailma tuntumaid karaternäitlejaid on praegu 102-aastane ning eks see on ka põhjus, miks me teda enam filmides ei näe. Kirk Douglas elas 1996. aastal üle ka insuldi, mistõttu tekkis tal kõnehäire, mis on nüüdseks enamjaolt paranenud, kuid siiski pole ta sellest ajast saadik enam väga filmides osalenud.

Õnneks on tal niivõrd palju surematuid rolle, mida aina uuesti vaadates saame Douglase karjääri aina paremini hindama õppida: "Spartacus", "Champion", "The Bad and the Beautiful", "Lust for Life", "Paths of Glory".

2. Michael Gambon

"Harry Potteri" filmides Albus Dumbledore'i kehastanud Michael Gambon pole sugugi tuntud ainult maailmakuulsa võluri rolli poolest. Ta mängis veel teleseriaalides "Maigret", "The Singing Detective" ja lööb väikestes rollides kaasa veel ka flmides "Victoria and Abdul", "Kingsman: The Golden Circle" ja "The Death and Life of John F. Donovan".

76-aastane näitleja loobus teatris ja filmides osalemisest, sest tal oli üha raskem dialoogi meelde jätta, aga õnneks näeme vanameistrit veel mitmetes tulevastes filmides, kuid põhirolle ei tasu temalt enam oodata.

3. Shannen Doherty

Teleseriaalide "Heathers", "Beverly Hills: 90210" ja muidugi "Charmed" staar Doherty oleks võinud veel mitmeid tele - ja filmirolle ette võtta, kuid 2005. aastal tuvastatud rinnavähk ja sellele järgnenud pikk ravi tõmbasid nendele plaanidele kriipsu peale. Õnneks selgus hiljem, et vähk on taandumas.

Tuleb ainult loota, et Doherty naaseb varsti suurtele või väikestele ekraanidele.

4. Michael J. Fox

"Tagasi tulevikku" filmidega filmiajaloos igaveseks ikoonilise tähenduse omandanud Michael J. Foxil tuvastati 1992. aastal Parkinsoni tõbi ja kuigi see tõesti pärssis tema võimekust näitlemisega jätkata, siis oleme teda õnneks näinud mitmetes hiljutistes projektides nagu "The Michael J. Fox Show" ja "The Good Wife".

Kahjuks ei saa me kunagi teada, milliseks oleks kujunenud tema karjäär ilma haiguseta, aga õnneks on Fox alati olnud niivõrd sümpaatne ja tugev isiksus, et ükskõik, kus teda ka näeme, teda on alati tore näha, sest ta oli ometi suur osa paljude lapsepõlvest.

5. Tim Curry

"Rocky Horror Picture Show", Stephen Kingi "It" 1990. aasta miniseriaali, "Home Alone 2: Lost in New York" ja paljude teiste filmide staari Tim Curry karjäär peatus ajutiselt 2012. aastal, mil näitlejat tabanud insult sundis ta ratastooli ja mõjutas ka kõnevõimet.

Filmikarjäär võis küll peatuda, aga sellest ajast peale on Curry osalenud mitmetes teleseriaalides ja animatsioonides (enamjaolt häälnäitlemisega).

6. Charlie Sheen

Vanasti väga populaarne Charlie Sheen hakkas pärast seriaalist "Kaks ja pool meest" vallandamist elukutseliseks elupõletajaks ning seejuures teatas, et ta on ka HIV positiivne. See tõi kaasa ka meeleolumuutuse, kus Sheen muutus korralikumaks ning hakkas toetama ka teisi sama haiguse all kannatavaid inimesi. Tervise halvenedes on Sheen suutnud siiski näitlema jääda, kuid need pole olnud siiski väga kvaliteetsed filmid, sest keegi ei taha teda pärast mitmeid avalikke tempe väga muudesse filmidesse palgata.

7. Val Kilmer

Viimati kriitikute poolt hävitatud "Lumememmes" väga eriskummalises rollis üles astunud Val Kilmer on mitu aastat võideldnud kurguvähiga, mille tulemusel on ta hääl taandunud pea arusaamatuks ja välimus väga võõraks.

"Top Guni", "Willow", "The Doorsi", "Tombstone'i", "Batman Foreveri", "Heati", "Spartani" ja "Kiss Kiss Bang Bangi" staari karjääri allakäik algas küll juba enne haigust, kuid oleks väga tore näha temasuguse kaliibriga näitlejat veel mõned korrad väärikates rollides. Õnneks näeme teda juba varsti "Top Guni" järjes.