10. "Lase see õige sisse" ("Let the Right One In",2008)

Film alustab vaikselt ning on õudusfilmilikult õõvastava olekuga. Tomas Alfredsoni ("Lumememm") teos annab pilguheite maailma, kus vampiirid on tõelised ning milline nende elu näeks välja kui nad oleksid igavesti noored tüdrukud. Film annab tugevaid vihjeid erinevatel teemadel, kuid kõige olulisemad ning jubedamad on noore vampiiri Eli elukaaslase kuritööd ning idee, et need kaks jagavad pidevalt omavahel voodirõõme. Väikene Oskar on järgmine inimene, kes satub Eli orbiidile ning kõige kummalisem on see, et ajal kui Oskar kannatab pideva kiusamise all, on kõige inimlikum temaga vereimejast vampiir.

9. "Reekviem unistusele" ("Requiem for a Dream", 2000)

Pole paremat reklaami narkootikumide mitte tarvitamiseks kui seda on Darren Aronovsky ainulaadne linateos. Selles tõeliselt suurepärases filmis on neli erinevat karakterit, kes võitlevad oma sõltuvustega ning satuvad tohutusse spiraali, mis järjest enam ja enam tõmbab neid endasse ja sügavamale musta auku. Tugev ja karm reaalsus, mis neid kõiki selles filmis ühel või teisel momendil tabab on tugeva šokeeriva efektiga iga filmivaataja jaoks. Täiesti legendaarse muusika saatel saabub filmile üks tumedamaid lõppe eksisteerival filmimaastikul, mis viisid mind endast täiesti välja. Paar tundi peale filmi on totaalne lootusetuse tunne.

8. "Tunnistajad" ("Martyrs",2008)

On väga palju vererohkeid ja raskesti vaadatavaid filme, kuid "Tunnistajad" on kindlasti üks ainulaadsemaid. Filmis on salapärane kultus, kes piinab noori naisi erinevatel viisidel. Nende uskumus on, et tehes naistest märterid enne nende surma, saavad nad teada elu tõelised saladused. See protseduur näitab filmivaatajale suurel hulgal piinamist, mis lõpuks paelub sellega, et üks nooruk on võimeline kõik nende julmused üle elama. Enne enda suremist sosistab noor naise elu saladuse kultuse juhi kõrva, peale mida teeb mees enesetapu. Heade eesmärkide nimel kurja tegemine on selle filmi väärastunud sõnumiks.

7. "Serbia film" ("A Serbian Film",2010)
See on selline film, et juba ainuüksi selle sisukirjelduse lugemine suudab tekitada rikutud tunde. Väga räige mainega filmi peetakse üheks haigemaks filmiks, mis eales tehtud. Film räägib vanaks jäänud pornostaarist, kes satub tegema täiesti uskumatut filmi nekrofiiliast ning pedofiiliast (leebelt öeldes). Olles filmi näinud, ei ole kindel, kas see rikutus ning trauma oli seda väärt. Eks igaüks oska ise seda hinnata.

6. "Kannibalide põrgu" ("Cannibal Holocaust, 1980)

Tänapäeval väga populaarne "leitud videomaterjali" õudusfilm oli omast ajast ees ning tekitas palju kära. Selle filmi teeb raskesti jälgitavaks ning valusaks selle tohutult reaalne tunnetus, mis vahel jätabki mulje, et see võibki olla dokumentaalne film. Lavastaja Ruggero Deodato sai isegi kriminaalsüüdistuse, et tegi sellise filmi. Nagu hiljem selgus, siis osa vägivallast ja rõvedustest olidki reaalsed (nagu loomade piinamised ja tapmised), mis teevad sellest tõelise šokifilmi klassika.

5. "Salò ehk Soodoma 120 päeva" ("Salò, or the 120 Days of Sodom",1975)

Marquis de Sade väga tõsise raamatu põhjal valminud film on täiesti unikaalne oma reaalsusega, millega see vaatajaid üllatab. Paolo Pasolini õudusklassika keskendub grupile natsidele, kes püüavad kinni noored juudid (suuremas osas) ning elavad nende peal enda haigeid fantaasiaid välja. Seal hulgas on igasugune versioon vägistamisest, piinamisest ning veel paljust muust, millele tavainimene ei suuda mõelda. Tõeliselt hirmutav ning inimkonnale mitte kõige paremat reklaami tegev film, mis on garanteeritud muutma vaadet inimeste sisemuses toimuvatele haigetele protsessidele.

4. "Surnud tüdruk" ("Deadgirl,2008")

See film viib ütluse, et poisid jäävad poisteks ikka täieliku ekstreemse tipuni. Filmis kaks noormeest leiavad zombi naise, keda nad hoiavad kinni ning vägistavad kordumatult kordi. Hiljem müües seda õigust ka teistele kohalikele poistele. Tõeliselt lõbusaks läheb asi siis kui poisid avastavad, et seda haigust saab anda ka teistele tüdrukutele, mis muudab ka nemad selliseks seks-zombiks. Raskesti jälgitavast filmist saab selge sõnumi, et kui kaugele on nõus inimesed minema enda mõnutunde pärast.

3. "Imeline miil" ("Miracle Mile",1988)

Film on suurepärane näide sellest, et kuhu võib inimese viia meeleheide ning kuulujutud. Selles väliselt mitte eriliselt õõvastavas filmis on taustal väga range ja raske eluline tõde, mida inimesed enda kohta ei soovi tunnistada. Film räägib mehest, kes kuuleb telefoni helisemas. Võttes selle kõne vastu, kuuleb mees, on alanud tuumasõda ning 70 minuti pärast saabub see ka sinna linna. Küsimus selles filmis on väga lihtne - kas uskuda või mitte? Kas ollakse valmis võtma vastu see risk?

2. "Tantsija pimeduses" ("Dancer in the Dark", 2000)

Olles muusikal, siis ootaks midagi meelelahutuslikult kerget, kuid selle filmiga see nii ei ole. Täiesti nüri ja äärmiselt tumedas filmis teeb peaosa Björk, kes kehastab pimedat Tšehhi immigranti, keda sunnitakse tegema jubedaid asju, et maksa oma poja operatsiooni eest, mis võiks päästa tema nägemise. See film on tõeline näide maailmast, kus kõik asjad lähevad valesti. See film ei aja küll nutma, kuid võtab filmivaatajalt ära igasuguse lootuse ja positiivsuse, mis veel alles on. Tühi tunne peale seda filmi on normaalne ning inimkonnal jällegi põhjust häbeneda.

1. "Paani labürint" (""Pan's Labyrinth",2006)

Selles Guillermo del Toro imelises muinasjutus täiskasvanutele saab filmivaataja tõeliselt ainulaadse pilgu fantaasiamaailmale, mis kirjeldab väga jõhkrat sõda läbi süütu lapse pilgu. 1944 aastal on käimas fašistlik sõda Hispaanias. Jõhkardist ohvitseri kasutütar leiutab fantaasiamaailma, et põgeneda õuduste eest, mis tema ümber ja temaga seal toimuvad. Tõeline šokk on filmis lõpp, kus vaatajale saab selgeks, mis oli reaalsus fantaasia taga ning luban, et selle imelise hällilaulu saatel on pisarad garanteeritud. Olin isegi pisarates ning täis viha terve inimkonna vastu. Suurepärane film ja elamus.