1. Ed Skrein, "Hellboy" (2019)

Režissöör Guillermo del Toro 2004. aasta "Hellboy" oli küllaltki edukas, et sellele ilmuks tema poolt 4 aastat hiljem järg "Hellboy II: The Golden Army". Del Toro soovis teha ka kolmanda osa, sest teise lõpp jäi poolikuks, aga kuna tema idee kohaselt pidi film olema oluliselt suurema eelarvega kui eelmine, siis ei õnnestunudki tal filmi maast lahti saada. Nüüd on selge, et uus "Hellboy" film tuleb, aga seda teeb uus režissöör (Neil Marshall), peaosa kehastab uus näitleja (David Harbour) ning Del Toro pole asjaga kuidagi seotud.

Kui teavitati, et uues filmis saaks Ben Daimio rolli "Deadpoolis" pahalast kehastanud Ed Skrein, tekkis tohutu skandaal, sest Skrein pidi kehastama tegelast, kes on koomiksi kohaselt Aasia päritolu. Näitleja loobus üsna kiiresti rollist, sest leidis, et Aasia rolle peaksid kehastama Aasia näitlejad. Daimio rolli asus Daniel Dae Kim.

2. Ryan Gosling, “Minu armsad luud” ("The Lovely Bones", 2009)

Kuigi Gosling võttis Jack Salmoni rolli jaoks 27 kg kaalus juurde, ütles ta siiski viimasel hetkel ära. Goslingu arust oleks tegelaskuju ja tema enda vanusevahe olnud liialt suur ja häiriv. Režissöör Peter Jackson ja Gosling proovisid leida küll kompromissi, kuid tulutult. Näitleja arust on film palju parem Mark Wahlbergiga. 2010. aastal ütles Gosling, et Jacksonile ei meeldinud hoopis see, et näitleja oli liiga palju kaalust juurde võtnud ning et neil oli antud tegelasest hoopis teistsugune nägemus.

3. Kel O’Neill, “Veri hakkab voolama” ("There Will be Blood", 2007)

Pikalt käisid kuulujutud, et O’Neill kartis Daniel Day-Lewist ja ütles seetõttu Eli Sunday rollist ära. Hiljem selgus, et tegelikult lasti O’Neill hoopis lahti, kui filmivõtted olid kestnud paar nädalat. Kui režissöör Anderson oli O’Neilli vallandanud, sai rolli endale Paul Dano, kes tegi oma karjääri parima osatäitmise.

4. James Purefoy, “V nagu veritasu” ("V for Vendetta", 2005)

"Sõrmuste isanda" ja "Matrixi" triloogias unustamatu rolli teinud Hugo Weaving polnud esimene valik V rolli. Selleks oli hoopis James Purefoy, kes loobus keset võtteid rollist, sest esimese kuue nädala pikkuse võtteperioodi jooksul väsis ta V maski kandimisest ära, aga kuna tegelase nägu kunagi ei näegi, siis polnud väga raske teda välja vahetada.

5. Dougray Scott, “X-Mehed” ("X-Men", 2000)

Dougray Scott palgati Wolverine'i rolli jaoks ning äärepealt poleks maailm Hugh Jackmani tunda saanudki, kui Scott poleks "Mission Impossible II" tõttu kuulsa mutandi rollist loobunud. Teda küll ei vallandatud, kuid ilmselt jäi teda kauaks ajaks närima teadmine, et Jackman sai maailmakuulsaks ning "X-Meeste" seeria kestab tänase päevani.

Aga me kõik teame, et Hugh Jackman oli sündinud seda rolli kehastama.

6. Harvey Keitel, “Silmad pärani kinni” ("Eyes Wide Shut", 1999)

Keitel pidi mängima Victor Zeiglerit, kuid ta asendati Sydney Pollackiga. Nimelt muutus filmivõtete ajakava niivõrd tihedaks, et Keitel ei saanud osaleda ja pidi rollist loobuma.

7. Jean-Calude Van Damme, “Kiskja” ("Predator", 1987)

Legendaarse filmi "Kiskja" keskmes oleva tulnuka rolli esialgu valiti Jean-Claude Van Damme. Mitte Arnold Schwarzeneggeri rolli, vaid Damme pidi kehastama hoopis nüüdseks ikoonilist maavälist tulnukat.

Miks ta rollist loobus? Van Damme sisenes projekti teadmisega, et saab demonstreerida oma võitluskunsti oskusi, kuid seda temalt ei nõutud. Praegust "Kiskjat" vaadates on raske ette kujutada, miks peaks teiselt planeedilt pärit tulnukas kasutama Maal tuntud võitluskunste. See polnud muidugi ainuke asi, mis Van Dammet häiris.

Kiskja algne kostüüm oli pehmelt öeldes veider ning tulevasele märulistaarile ei meeldinud ka tõsiasi, et ta on filmis põhimõtteliselt nähtamatu. Van Damme lahkus filmist ning tegi oma läbimurde märulis "Bloodsport". Kiskja rolli valiti aga Kevin Peter, kostüüm vahetati välja nüüdseks kultusliku disainiga tulnuka vastu, režissöör John McTiernan ning juba barbar Conani, "Terminaatori" ja "Commando" rollidega kuulus Schwarzenegger said lihtsalt veelgi kuulsamaks.

8. Mickey Rourke, “Bevery Hillsi võmm” ("Beverly Hills Cop", 1984)

Rourke oli esimene valik Axel Foley rolli, aga kuna filmistsenaarium ja ettevalmistused võtsid liiga palju aega, siis asus ta töötama hoopis teise filmiga.

Stallone valiti samuti korra peaossa, kuid näitleja kirjutas algse stsenaarium täiesti ümber. Stuudiole see ei meeldinud ning Sly lasti lahti. Väidetavalt sai Stallone versioon stsenaariumist hiljem "Cobra" aluseks.

9. Frank Sinatra, “Räpane Harry” ("Dirty Harry", 1971)

Kuigi Clint Eastwood tegi selle filmirolli legendaarseks, pidi esialgu räpast Harryt kehastama Frank Sinatra. Peale kuut kuud filmimist vigastas Sinatra aga kätt ja pidi seetõttu rollist loobuma.

10. Buddy Ebsen, “Võlur Oz” ("The Wizard of Oz", 1939)

Ebsen pidi rollist loobuma, sest ta oli allergiline grimmi vastu. Tema asemel mängis rolli Jack Haley. Sellest sai aga üks tuntumaid filmirolle läbi aegade.

Allikas: indiewire.com