1. "Twilight Zone: The Movie"

See 1982. aasta film on kujunenud väga mõjukaks selles osas, et kuidas suhtuti edaspidi filmivõtete ohutuse tagamisse. Näitleja Vic Morrow ja kaks last surid helikopteriõnnetuses pärast seda, kui planeeritud plahvatuse tükid paiskusid liiga kõrgele ning tabasid helikopterit. See on hetk, mil filmitööstuses hakati tõsisemalt mõtlema näitlejate ja kõikide asjaosaliste turvalisust.

2. "Midnight Rider"

Operaatori assistent Sarah Jones suri traagilises õnnetuses, kui filmi "Midnight Rider" võttekohta tabas rong. Nimelt polnud filmitegijatel õigust raudteel filmida, kuid tegid seda ikkagi. Filmi peaosaline William Hurt lamas unenäolise stseeni jaoks haiglavoodis, mis paigutati raudteele.

Filmitegijad ei teadnud täpselt, millal rong saabub ning lootsid vajalikud kaadrid enne rongi kätte saada, kuid see ei õnnestunud. Operaatori assistent Sarah Jones sai rongilt löögi ning suri koha peal. Režissöör Randall Miller tunnistas end süüdi tahtmatus tapmises ja loata võõras kohas tegutsemise eest. Ta veetis vanglas kaks aastat. Jonesi traagiline surm tõi filmivõtete ohutuse taaskord suurema tähelepanu alla.

3. "The Crow"

Vahest kõige kuulsam on legendaarse Bruce Lee poja Brandon Lee surm "The Crow" võtete ajal.

Ühe stseeni ajal oli ette nähtud näitleja pihta "tulistamine", kuid keegi ei teadnud, et relvas on päris kuulid. Lee suri kõhtu saadud haavadesse. Relva sisse pandi küll käsitsi tehtud kuulid, kuid need ei pidanud võtete ajal relvas sees olema. Filmitegijad pidid maksma suuri trahvisummasid ning maailm jäi ilma ühest suurepärasest näitlejast. Lee surma järel hakati hoolikamalt kontrollima tulirelvade kasutamist võtete ajal.

4. "Cops"

Helitehnik suri USA seriaali "Cops" võtete ajal, kui filmiti relvastatud röövi. Seriaali ajaloo esimene surm tõi kaasa mitmed muudatused: kõik asjaosalised pidid edaspidi läbima põhjaliku treeningu ning edaspidi kaotati ära rahalised boonused heade kaadrite eest, mis pani asjaosalisi rohkem eluga riskima.

5. "Untitled military show"

Discovery Channeli reality-TV võtete käigus suri helikopteriõnnetuses kolm inimest. Võtted leidsid aset öösel ning piloot ei kasutanud öösel nägemise prille ning valgustid, millega valgustati näitleja nägu, pimestasid pilooti. Lõppkokkuvõtes leiti, et õnnetuses oli süüdi hukka saanud piloot. Tegemist oli esimese nii suure õnnetusega pärast "Twilight Zone'i".