"Lady Bird" on kuidagi väga rahulikult kulgev film - mõtlik ja loov, selgitav ja tundeline. Siin selgitatakse üsna hästi lahti noore inimese mured-rõõmud ja kõik, mis sellega kaasas käib – vastuolud vanematega, väiksed võimalused, et elus edasi minna, lahkuminekud, parimad sõbrad, pettumused, tahe muudkui saada rohkem, mis siis et kõik tundub kohati täiesti mõttetu ja tüütu.

Nii ka Lady Birdi elus, kes sooviks igavate mõtete asemel hoopis tegeleda rohkem kunsti, muusika, teatriga ja unustada nõme ema, kes pidevalt justkui pinda käib ning kerges depressioonis ja ebakindel isa – kogu ülejäänud maakera võiks ju olla hoopis teistsugune ja just selline nagu tema soovib. Ka sõbrannadega on kuidagi viltu vedanud ja kutid pole ka väga erilised. Kogu aeg oleks kõike kuidagi liiga vähe.

"Lady Bird" sobibki hästi noortele. Film võib muutub natukene igavaks ja unistavaks, sest suvalisi rõõmuhetki küll oli, ent needki kadusid kuskile ja mõte kiskus veidi isegi depressiivseks. Raske ikka see teismelise pubeka elu...

"Lady Bird"

Kui kodukant on kallis, aga siiski pole selles küllalt põnevat elu ja tahaksid, et saaksid rohkem käia, rohkem reisida, rohkem olla, rohkem kogeda ja tajuda, aga muidugi tulevad ette rahamured, inimsuhted ja tüütud inimesed, kelle olemasolu on vahest täiesti mõttetu, siis polegi nagu maailmas enam midagi, mis tunduks meeltmööda. Lisaks mõtlemine, et kui majanduslik seis on selline, et pead valetama oma sõpradele, kus elad, siis võib elu päris tüütu olla küll. Nii ekslebki meie filmi peategelane ringi, otsides ennast ja teisi, lootes seejuures, et keegi teda mõistaks.

Saoirse Ronan tegi oma rolliga meeldiva töö, kuid samas oli see ka kuidagi unine või suvaline – pisut igav hakkas. Võimalik, et boheemlaslik neiu sobib kaasamõtlemiseks nooremale kinopublikule – see võiks nagu olla hea ja arukas film põhikooli või keskkooli õpilastele. Nemad ehk leiavad siit ka äratundmisrõõmu ja nostalgiat.

Tundub, et film on suunatud noortele oma lihtsuses, ilus ja võlus. Mida muud saab Lady Birdi kui tegelaskuju kohta öelda? Käi koolis, hangi sõpru, ole rahulik, pettu asjades, mis pidid olema ideaalsed jne. Kõik polegi perfektne, aga ei peagi olema.