"Amadeus" (1984)

Legendaarne lugu räägib Wolfgang Amadeus Mozartist (Tom Hulce), aga hoopis läbi tema salajase rivaali Antonio Salieri (F. Murray Abraham) silmade. Parajas komöödia võtmes, tutvustab film põnevalt Mozarti muusikat ja tema huvitavat elulugu.

"The Pianist" (2002)

Lugu räägib loo Poola klassikalisest muusikust ja pianistist Władysław Szpilmanist (Adrien Brody). Juudipärituolu Szpilman peab vastakuti seisma vaenlastega Varssavi äärealadel Teise Maailmasõja ajal. Ainus lohutus sellel traagilisel ajal on Szpilmanile klaverimäng.

"Copying Beethoven" (2006)

Kes siis Beethovenit ei teaks? Copying Beethoven räägib pooleldi fiktsionaalse loo Beethoveni (Ed Harris) viimastest eluaastatest. Ootamatustega sütitatud film klassikalise muusika legendist toob nähtavale Beethoveni seni nägematud pooled.

"La Mome" (2007)

Prantsuse süda ja hing Edith Piafi (Marion Cotillard) elu on tõepoolest filmi vääriline. Ta leiti tänavanurgalt lauldes ja pärast seda sai Piaf Prantsusmaal tuntud nimeks. Edukas karjäär kulges elu kõrval, mis oli täis traagilisi hetki ja kurbust, mida helgemaks muutsid mõned üürikesed rõõmuhetked.

"The Music Of Silence" (2018)

Kohe kinodesse jõudev film räägib loo itaalia klassikalise muusika tähest Andrea Bocellist, kes kaotas oma nägemise varajases eas. Traagiline sündmus ei takistanud Bocellil (Toby Sebastian) oma unistusi täide viimast ja suure tõuke andis talle tema lauluõpetaja (Antonio Banderas).