1. "Videodrome"

Kehaõuduse meister David Cronenberg teab, kuidas vaataja ajudega mängida ja kui vaadata tagasi režissööri tööde hulka, siis on "Videodrome" üks räigemaid kehaõudust kujutavaid filme, sest usutavate praktiliste efektide vahendusel ühendatakse omavahel midagi väga tuttavlikku, aga samas ka kohutavat sellisel viisil, mida keegi ei oota.

2. "The Thing"

Kõik, mis puutub John Carpenteri 1982. aasta filmi "The Thing", on fantastiline - praktilised efektid, suurepärased näitlejad ja eelkõige idee inimest kopeerivast tulnukast, mis teeb seda kõige rõvedamal võimalikumal viisil.

3. "Tetsuo: The Iron Man"

Jaapani küberpunk-õudusklassik "Tetsuo: The Iron Man" on põhjusega klassik, sest see kehaõudust ja küberpunki segav eksperimentaarne linateos pole kindlasti nõrganärvilistele.

Aga Portisheadi muusikaga läheb küll hästi kokku.

4. "The Fly"

Enne kui Jeff Goldblum kujunes maailma tuntuimaks näitlejaks "Jurassic Parki" vahendusel, osales ta selle nimekirja juba teises David Cronenbergi filmis "The Fly", mis tegelikult on 1958. aasta samanimelise filmi uusversioon, mis omakorda põhines 1957. aasta lühilool.

Kui soovite vaadata midagi klassikaliselt rõvedat, aga kus oleks ka hea lugu ja huumor, suurepärased rollisooritused ja tugev sõnum, siis on "The Fly" teile.

5. "The Human Centipede"

Ei saaks öelda. et 2009. aasta rõvedaim "The Human Centipede" oleks olnud nüüd kõige edukam film, aga ometi valmis sellele veel kaks järge.

Põhimõtteliselt on tegu puhta rämpsuga, aga seda tasub vaadata ainult selleks, et näha, kui kaugele võib inimmõistus filmide loomise juures minna ja kui haigeid asju võib üks inimene lavastada.

"The Human Centipede" on üks sellistest filmidest.