Näitlejal John Carroll Lynchil ("Zodiac", "American Horror Story: Freak Show", "American Horror Story: Cult") oli võimalus juhendada tuntud sürrealistlikku režissööri David Lynchi oma debüütfilmi “Lucky” tegemisel. Mehe sõnul tundus see kergelt veider ja pani teda isegi muretsema, kuid see oli siiski põnev kogemus. John Carrolli sõnul pole ta David Lynchi loominguga eriti kursis. Ta küll teab paari Lynchi filmi, aga üldjoontes sellega asi piirdub.

Võtteplatsile tulles oli David Lynch end korralikult ette valmistanud ja asjaga kurssi viinud. Ta oli harjutanud oma osa ja seejuures mõned laused pisut ka ümber sättinud. Loomulikult küsis ta režissöörilt, kas see sobib ja koos vaadati asi üle.

Võtteplatsil tegi ta märkmeid. John Carroll Lynchi sõnul on väga meeldiv töötada inimesega, kes paneb asju tähele, kirjutab need üles ja mõtleb kaasa. Lisaks pani David Lynch näitlejana väga hästi tähele, kus asuvad kaamerad, kuidas peab liikuma ja mida tegema. Ta oli justkui ideaalne näitleja, kellega sujub koostöö suurepäraselt.

Samas on see loogiline, sest pikaajalise režissöörina teab David Lynch täpselt, kuidas midagi teha, kuhu minna ja kuidas režissööri jaoks kogu protsess võimalikult mugavaks muuta.

David Lynchi tuntud tööde hulka kuuluvad näiteks filmid nagu “Kustukummipea” (“Eraserhead”), “Elevantmees” (“The Elephant Man”), “Dune”, “Kadunud kiirtee” (“Lost Highway”), “Mulholland Drive” (“Mulholland Dr.”), “Siseimpeerium” (“Inland Empire”) ning muidugi "Twin Peaks".

Lynchi filme iseloomustab ebatraditsiooniline lähenemine. Filmides on palju sürrealistlikku ja unenäolist, mille juurde on lisatud omanäoline helitaust. Sageli kujutab Lynch oma töödes ka erinevate Ameerika väikelinna tumedamat poolt või California suurlinna.

6. novembril 2007. aastal külastas David Lynch Tallinna. Sama aasta juulikuus kirjutas The Guardian, et Lynch on oma ajastu kõige olulisem filmirežissöör.

"Lucky" alustab Forum Cinemas kinodes 30. märtsil ning samal ajal ka kinos Sõprus ja Artis.

Allikas: EW.COM