Filmi produtsent Riina Sildos avaldas tänu kõigile Eesti kinokülastajatele, kes otsustasid "Seltsimees lapse" esimesel võimalusel ära vaadata. „Nii soe vastuvõtt teeb loomulikult heameelt. Meie senised kohtumised publikuga Pärnus, Kuressaares, Tallinnas ja Tartus on näidanud, et see film puudutab sügavalt kõiki - nutavad ja naeravad nii vanad kui ka noored,” rääkis Sildos.

Nii nagu filmile ainest andnud armastatud kirjanik Leelo Tungal leiab ka Sildos, et üle pika aja on meil kinodes film, mida saab vaatama tulla terve perega. „See on hea võimalus teha Eesti 100. sünnipäeval kinokülastusest perekondlik sündmus, mida kaua mäletada,” ütles Sildos.

Veelgi enam vaatajaid on filmide avanädalvahetustel kogunud menukomöödiad nagu näiteks "Klassikokkutuleku" mõlemad osad, "Sangarid" ja "Svingerid", aga ka ajalooline draama "1944".

Moonika Siimetsa esimene täispikk mängufilm põhineb armastatud kirjaniku Leelo Tungla autobiograafilistel romaanidel "Seltsimees laps ja suured inimesed" ning "Samet ja saepuru". Paralleelselt filmiga valmis kirjanikul triloogia viimane osa "Naisekäe puudutus".

Filmis mängivad Helena Maria Reisner (Leelo ehk Seltsimees Laps), Tambet Tuisk (isa Feliks), Eva Koldits (ema Helmes), Juhan Ulfsak (Harri Varik), Liina Vahtrik (tädi Anne), Lembit Peterson (vanaisa Robert), Maria Klenskaja (vanaema Minna Katariina), Julia Aug (koolidirektor Ljudmilla), Maria Avdjuhsko (Makajeva) jpt.

Filmi operaator on Rein Kotov, E.S.C., kunstnik Jaagup Roomet, kostüümikunstnik Kristiina Ago, grimmikunstnik Tiina Leesik, monteerija Tambet Tasuja, helirežissöör Matis Rei ja helilooja Tõnu Kõrvits. Filmi produtsent on Riina Sildos (Amrion OÜ).

Film on valminud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

Loe ka "Seltsimees lapse" arvustust.