1. "Rogue One: A Star Wars Story"

Gareth Edwardsi lavastatud kõige esimese "Star Warsi" lisaosa "Rogue One" oli hea, aga õnneks või kahjuks reklaamiti filmi treileritega, milles kasutati stseene, mis on kunagi filmi ei jõudnudki.

Asi pole ainult filmist välja lõigatud stseenides, vaid mõnel juhul lõigati välja ka terved dialoogid.

2. "Point Break"

Kui tundub, et treilerites kasutatavad stseenid, mis filmidesse ei jõudnud, on uus praktika, siis eksite, sest seda tehti juba ka näiteks 1991. aasta filmiga "Point Break". Režissöör Kathryn Bigelow filmis mängisid peaosi Keanu Reeves ja Patrick Swayze ning just nendevahelised dialoogid olidki need, mida kasutati küll treileris, aga mitte filmis.

Näiteks tulistab treileris olevas stseenis Reeves'i tegelaskuju Johnny Utah kõrvalistmelt, samal ajal kui Patrick Swayze kehastatud Bodhi kinnitab mehele, et täna saab olema hea päev. Teises stseenis sõimleb vihane politseikapten John C. McGinley Keanu peale, et kogu tema töö paistab olevat surfamine ja naiste lantimine, mille peale vastab Keanu, et korrektne termin on beibed.

3. "Star Wars: The Force Awakens"

See ei ole selle nimekirja esimene ega viimane "Star Warsi" film, sest niivõrd suurte filmide puhul tehakse tootmise ajal kogu aeg oluliseid valikuid ja need väljenduvad tihtipeale ka filmi reklaammaterjalis. Näiteks kasutati "The Force Awakens" treileris stseene, kus Kylo Ren süütab oma valgusmõõga; Rey ütleb Mazile, et ta on mitte keegi; Rey ootab enne, kui astub filmi alguses Tähehävitajasse ning kõige huvitavam oli stseen, milles Maz ulatab Leiale Luke'i valgusmõõga.

See näitab, et filmi struktuur muutus tootmise ajal mitu korda ja kinodesse jõudis mingil määral teine versioon, kui see, mida treileris reklaamiti.

4. "Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back"

Ka vanades ehk esimese triloogia "Star Warsi" filmide treilerites kasutati klippe, mis kinoversiooni ei jõudnud.

Näiteks eemaldab allolevas treileris C-3PO mingisuguse hoiatusmärgi seinalt ning muidugi näeme ka hoopis teist versiooni Luke'i ja Leia suudlusest, mis lõigati filmist välja.

5. "The Saint"

Selle Val Kilmeri filmiga juhtus see lugu, et esialgses versioonis tapeti Elisabeth Shue tegelaskuju kolmandas aktis ära, mistõttu läks Val Kilmeri kehastatud meistervaras verisele kättemaksule, aga kuna see ei meeldinud üldse testpublikule, siis filmiti lõpp ümber.

Treileris kasutati ikkagi stseene, mis pärinesid esialgsest versioonist, kuigi need kinoversiooni ei jõudnud nagu näiteks tankid ja sõdurid Punasel väljakul ja Val Kilmer lühtri otsas rippumas.

6. "Terminator 2: Judgment Day"

Jah, tegelikult on allolev õrritaja filmi tutvustav video, mis ei peagi esindama stseene, mida näeme ka filmis, aga oleks olnud väga lahe seda juppi ka "Terminaatori" teises osas näha.

7. "King Kong"

Peter Jacksoni 2005. aasta "King Kongi" versiooni treileris oli üks väga meeldejääv koht - Ann Darrow (Naomi Watts) karjub režissööri Carl Denhami (Jack Black) soovide kohaselt väga võltsilt, aga sellele vastab kuskil saarel metsiku Kongi möire. Filmi see stseen aga ei jõudnud.

8. "Alien 3"

Kuna "Alien 3" saamislugu hõlmas režissööri vallandamist ja filmi ümber ehitamist, siis ei saagi väga imestada, miks pole enamus selles treileris olnud stseene üldse kinoversioonis. 10 aastat hiljem ilmus "Assembly Cut", milles oli 30 minuti võrra rohkem stseene ja ka need, mis on antud treileris.

9. "Batman Begins"

Vahel kasutatakse stseene ja tekste, mis ongi loodud ainult treileri jaoks, nagu näiteks see Christopher Nolani "Batman Beginsi" treileris kõlanud monoloog.

"They told me there was nothing out there. Nothing to fear. But the night my parents were murdered I caught a glimpse of something. I've looked for it ever since. I went around the world, searched in all the shadows, and there is something out there in the darkness - something terrifying, something that will not stop until it gets revenge - me."

10. "Shaft"

Montaažiruumis tehakse kogu aeg mitmeid valikuid ja üks neist valikutest viis selleni, et "Shafti" kinoversiooni ei jõudnud stseen, kus Christian Bale ja Samuel L. Jackson asuvad rusikavõitlusse.

Treileris oli see koht olemas umbes 1 minuti ja 50 sekundi juures.