Võistluses osalejatel tuleb leida filmide vaatamiseks erinevaid legaalseid kanaleid ja platvorme. Tavapärastele filmide vaatamise võimalustele - kino, televisioon, VOD, DVD - lisaks leidub palju huvitavaid kohti ja variante, kuidas legaalselt filme vaadata. Üha populaarsemaks muutuvad veebitelevisioonid, teleteenuse pakkujate videolaenutused, raamatukogude videotoad, kasvõi lennukid ja bussid, mis kõik annavad vaatajale võimaluse käepäraselt Euroopa filme nautida.

Pärast registreerimist europeanfilmchallenge.eu kasutajaks, tuleb registreerida süsteemis filmivaatamise fakt ja tõendada seda fotoga - olgu see siis pilt kinopiletist või arvutiekraanist. Võistluse üheks eesmärgiks on innustada inimesi Euroopa filme vaatama, sestap peavad kõik osalejad vaadatud filme jagama ka oma sõpradega sotsiaalmeedias, kasutades teemaviidet #europeanfilmchallenge. Kuna tegu on võistlusega, saab iga filmi ja vaatamiskoha eest punkte; soositud on erinevate Euroopa riikide filmide vaatamine ning erinevate vaatamiskohtade kasutamine. Korraldajad premeerivad lisapunktidega neid filmifänne, kes kutsuvad oma sõpru võistluses osalema, ning tunnustavad uusi osalejaid.

#EuropeanFilmChallenge toimub Loov Euroopa MEDIA programmi toetusel ja selle korraldajateks on Eestis A-One Films Estonia, Lätis kino Bize, Leedus Kino Metropolis, Hispaanias The Film Agency, Serbias Beldocs ja Horvaatias Pari Pikule. Igast riigist võidab auhinnareisi üks osaleja.

Eestis on Euroopa filme, mille hulka kuuluvad mõistagi ka kodumaised filmid, võimalik vaadata väga erinevatelt platvormidelt. Suurelt ekraanilt saab Euroopa filme pidevalt vaadata kinodes Artis ja Sõprus, Tartu Elektriteatris ning ka Pärnu Uue Kunsti Muuseumis.

#EuropeanFilmChallenge'i senised võitjad on olnud väga rahul oma reisidega Berliini ja Cannes'i filmifestivalidele. Enne 15. aprilli 10 Euroopa filmi vaadanud ja need registreerinud osalejate hulgast selgunud võitja auhinnaks on reis Cannes'i filmifestivalile, mille hulka kuulub transport, majutus ja festivali akreditsioon.

Registreeru võistlusele SIIN

Loe lisainfot Facebooki lehelt.