"Breaking Bad"

Tuntud seriaalinäitleja Dean Norris tahtis, et tema tegelaskuju Hank Schrader tapetaks juba ülipopulaarse ja kõrgelt hinnatud "Breaking Badi" viimase hooaja keskel, aga kuna tema tegelaskuju oli fännide hulgas niivõrd populaarne, siis Norris oma tahtmist ei saanud ning jätkas seriaalis ikkagi 14. osani (kokku oli 16), kus ta ikkagi ära tapeti.

Norris soovis lahkuda, sest tahtis ka teisi seriaalirolle proovida. Üheks neist oli peaosa komöödiaseriaalis, millest pidi loobuma, sest "Breaking Badi" 5. hooaja filmimine oli algamas ning seriaali looja Vince Gilligan keeldus tema tegelaskuju tapmast.

"Troonide mäng" ("Game of Thrones")

Sansat "Troonide mängus" kehastav Sophie Turner tahab, et tema tegelaskuju Sansa Stark sureks enne seriaali lõppu (viimane hooaeg ilmub 2019. aastal) eriti meeldejääval viisil.

Ja kuna "Troonide mängu" romaaniseeria autor George R.R. Martin pole viimast raamatut veel lõpetanud, siis me Sansa saatust ei teagi, mis tähendab, et seriaalitegijatel on võimalik Turneri soovidele vastata.

The Wall Street Journali intervjuus ütles Turner naljatlevalt, et kui oled "Troonide mängus" ja sul pole "lahedat" surmastseeni, siis pole asjal üldse mõtet.

"Teadmata kadunud" ("Lost")

Adewale Akinnuoye-Agbaje kehastas legendaarses seriaalis "Lost" (mida mingil arusaamatul põhjusel pole praegu Netflixis) härra Ekot - tema oli see vaikne mees, kellel oli kurb minevik, kuigi nii saab kirjeldada kõiki "Losti" tegelasi.

Akinnuoye-Agbajele ei meeldinud aga nii pikalt Hawaiil elada ja seriaali jaoks töötada, kuid pärast tema vanemate surma tahtis mees kohe koju Londonisse naasta. Produtsendid Damon Lindelof ja Carlton Cuse polnud sellega üldse rahul, kuid austasid näitleja soove ning tapsid tema tegelaskuju kolmanda hooaja alguses ära, kuigi neil oli plaanis muuta Eko saareolijate vaimseks juhiks, kes oleks astunud Locke'i tegelaskujuga nö. konkurentsi.

"Downtown Abbey"

Dan Stevens kehastas seriaalis tegelast nimega Matthew Crawley kolm aastat ja oli seda tehes ka väga populaarne, kuid tema tegelane tapeti kolmanda hooaja lõpus ära autoõnnetuse abil.

Miks? Stevens soovis saada filmi - ja teatrinäitlejaks see sari ja see roll segasid tema unistusi.

Stevens osales suurepärases thrilleris "The Guest", kehastas koletist "Kaunitaris ja koletises", möödunud aastal sai temast Charles Dickens filmis "The Man Who Invented Christmas" ning "The Raid" ja "The Raid 2" režissööri uues filmis "Apostle".

"South Park"

Me vist kõik mäletame kuulsat mahehäälset kokka seriaalis "South Park" ning ilmselt on kõigil meeles ka tema tegelaskuju surm.

Üheksa aastat kokale hääle andnud Isaac Hayes tahtis 2006. aastal rollist loobuda, sest teda solvas see, kuidas seriaali loojad Trey Parker ja Matt Stone kujutasid "South Parkis" saientoloogiat.

Hayes, kes on olnud saientoloog 1993. aastast, palus, et tema leping lõpetataks ning 10. hooaja alguses seda tehtigi.

"Star Wars"

Pole mingi saladus, et Harrison Ford tahtis, et Han Solo sureks juba ammu enne "Star Wars: Jõud tärkab" valmimist, kus see ka lõpuks juhtus.

Ford tahtis, et Solo sureks juba esialgse triloogia viimases filmis "Jedi tagasitulek", aga "Star WarsI" looja George Lucas keeldus, sest ilmselgelt on raskem müüa surnud tegelaskuju mänguasja.

Üle 30 aasta hiljem sai Ford lõpuks oma tahtmise, kuigi ta ei pidanud vahepealsel ajal kordagi Solot kehastama.

"Tulnukas 3" ("Alien 3")

"Tulnukas 3" pole kindlasti Ridley Scotti abil alguse saanud filmiseeria parim osa, aga see pole ka halb, sest selle üle kivide ja kändude toimunud tootmisprotsess on juba omaette vaatamisväärsus.

Ellen Ripley tegelaskuju abil end parimate märulikangelaste hulka tõstnud Sigourney Weaver oli aga kindel, et "Tulnukas 3" peab jääma tema jaoks viimaseks ning just tema idee oli Ripley lõpus ära tappa.

See muidugi filmistuudiot ei takistanud, sest viis aastat hiljem valmis "Tulnuka taassünd" ("Alien Resurrection"), kuhu meelitati tagasi ka Weaver.

Esialgu ei tahtnud Weaver tegelaskuju edasi mängida ainult sellepärast, et juba 1992. aastal kavandas Fox "Alien vs Predator" filme ja see tundus tema jaoks kohutav idee, mistõttu tahtiski, et tegelaskuju sureks, sest siis ei saaks ta Kiskjate vastu madistada. Tulevik tuli küll natuke teistsugune, sest "Alien vs Predator" filme tehti täpselt kaks ja nendeks polnudki Ripley tegelaskuju vaja.

"Sügav sinine meri" ("Deep Blue Sea")

Samuel L. Jacksonile meeldis väga, et Renny Harlin kirjutas tema jaoks ajutise rolli, mis lõppes väga võikalt, sest vähemalt sel hetkel polnud teda filmides mitte kunagi nii ära tapetud.

Jackson kõneles ka filmi DVD kommentaarides, kus ütles, et ta on osalenud küll väga paljudes filmides, aga see oli küll esmakordne.

"Sõrmuste isand" ("Lord of the Rings")

Peale Gandalfi surma on "Sõrmuste isanda" esimes osas "Sõrmuse vennaskond" veel üks väga kurb surm ja selleks on muidugi Boromiri oma. See oli suurepäraselt lavastatud stseen ja töötas hästi tegelaskujuga, kes oli just nõrkuse hetkel vennaskonna reetnud, aga seda ainult selleks, et anda endast hetk hilljem kõik selle päästmiseks.

Sean Bean on vist ainuke näitleja, kes sureb pea igas oma seriaalis ja filmis. See tähendab, et tal on võimalus valida ka lemmik surmastseen ning "Sõrmuste isanda" oma on kindlasti tema lemmik.

Selleks on mitu põhjust - enne kui Sean Bean rolli vastu võttis, ei teadnud ta, et nad hakkavad filmima väga erinevates ja ka kõrgetes kohtades, kuhu pidi minema tihtipeale helikopteriga. Beanil on aga lennukartus, mis väljendus näiteks üks kord selles, et keeldus helikopterile minemast ning läks võtteplatsile hoopis suusatõstukiga ja osa maa ka jala ning seda täiskostüümis.

Võib öelda, et ta oli rõõmus oma väga kena surmastseeni üle, sest see tähendas, et ta ei pidanud veel kahe filmi jaoks helikopterites lendama.

"House"

Komöödianäitleja Kal Penn osales 2009. aastal Hugh Laurie draamas "House", kuid kuna ta sai samal ajal ka töökoha Valges Majas, siis soovis ta sellele ka võimalikult palju aega pühendada, mistõttu palus, et tema tegelaskuju kõrvaldataks.

Produtsendid olid nõus ning Penni tegelaskuju Dr. Lawrence Kutner sooritas 5. hooaja lõpus enesetapu.