1. Macaulay Culkin

Macaulay Culkin kehastas Kevinit kahes "Üksinda kodus" filmis ning lõi kaasa sellistes tuntud filmides nagu "Uncle Buck" (1989), "My Girl" (1991), "The Good Son" (1993), "The Pagemaster" (1994) ja "Richie Rich" (1994), kuid Culkin jäigi Hollywoodi silmis lapsnäitlejaks ning suureks kasvades ei soovinud teda enam keegi palgata.

9 aastat pärast "Richie Richi" linastus "Party Monster" (2003), mis kustutas igasuguse ettekujutuse Culkinist kui lapsnäitlejast, kuid see teda ei päästnud. Vahepeal end erinevate mõjuainete maailma kaotanud Culkin on jälle väga noorusliku ja terve ilmega välja ilmunud ja lausa nõuaks rolli, mis tõestaks maailmale, et polnud kõigest nunnu nägu.

Sellel aastal näeme teda üle pika aja tõenäoliselt kvaliteetses filmis, milleks on "Robot Chickeni" Seth Greeni debüütfilm režissöörina ja see kannab nime "Changeland"

2. Freddie Prinze, Jr

Filmidega "I Know What You Did Last Summer" (1997), "I Still Know What You Did Last Summer" (1998), "She's All That" (1999), "Scooby-Doo" (2002) ja "Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed" (2004) kuulsust kogunud ja kahe viimase filmi abil ka oma karjääri põhja lasknud Freddie Prinze, Jr on näitleja, keda keegi enam ei mäleta, sest ta pole lihtsalt väga ammu suures pildis olnud.

Küll aga teenib mees leiba oma tõelise andega ja selleks on häälnäitlemine. Ta andis näiteks Iron Bullile hääle BioWare'i avatud maailmaga rollimängus "Dragon Age: Inquisition" ning tema häält võis kuulda ka BioWare'i kuulsamais mänguseerias "Mass Effect".

3. Cameron Diaz

"Maski", "There’s Something About Mary", "Being John Malkovich" ja "Shrek" staari täht langes üsna kiiresti, kui naine hakkas osalema filmides, mis polnud tema võimete kõrgusel ega sugugi ka kvaliteetsed. Nendeks oli näiteks "Bad Teacher", "Sex Tape" ja "Annie", mis jäigi tema viimaseks filmiks. Eks nii juhtubki, kui osaled lõputult romantilistes komöödiates ja sind ei nähta enam näitlejana, kes sobiks teistesse rollidesse.

4. Jessica Biel

"The Texas Chainsaw Massacre", "Blade: Trinity", "Stealth" ja "I Now Pronounce You Chuck and Larry" näitasid, et Jessica Biel on suuteline kandma suuri filme, kuid see ei kestnud kaua, sest kaotas mitmed temale ideaalselt sobinud rollid näitlejatele, kes said tänu neile senisest veelgi populaarsemaks.

Biel soovis näiteks kehastada Kassnaist Christopher Nolani Batmani triloogia viimases filmis "The Dark Knight Rises", kuid selle sai endale Anne Hathaway. Biel kandideeris ka "Hüljatute" ("Les Miserables") Fantine'i rolli, kuid ka selle sai endale Anne Hathaway, kes võitis selle eest ka parima naiskõrvalosa Oscari.

Õnneks on Biel edukam seriaalides. Tal jookseb näiteks Netflixis suurepärane "The Sinner".

5. Brendan Fraser

Fraseri karjäär sai "Muumia" filmidega nii võimsa avapaugu, et näitleja edukas tulevik tundus olevat väga kindel. Pärast edu saavutamist pöördus Fraser ka tõsiste rollide poole Oscarile kandideerinud filmis "Vaikne ameeriklane" ("The Quiet American") ning kõrvaosa 2004. aastal parima filmi Oscari koju viinud Paul Haggise draamas "Kokkupõrge" ("Crash").

Mis saaks valesti minna? Fraser soovis end tõenäoliselt kehtestada uuesti tõelise märuli - ja komöödiastaarina, kes toob kinno nii vanad ja noored. Seda otsustas ta teha filmiga "Reis maailma südamesse 3D" ja "Muumia: Draakonkeisri hauakamber", mis tõidki näitleja rambivalgusesse tagasi, kuid edasised rollivalikud läksid talle kalliks maksma: kohutav "Karvapallide kättemaks" ja paljud teised halvasti vastu võetud filmid lükkasid mehe taaskord kõrvale.

Fraser on tegelikult hea näitleja. Tema draamarollid tõestasid, et "Muumia" filmide tekitatud imagole vaatamata on ta väga võimekas igas žanris. Fraseri viimaste tööde hulka kuulub miniseriaal "Texas Rising" ning fantaasiadraama "Behind the Curtain of Night". Televisioonis näeb teda kvaliteetses rollis seriaalis "The Affair" ja krimiseriaalis "Trust". Fraser vajaks lausa Matthew McConaughey stiilis tagasitulekut.

Internetis liiguvad ringi kurva Brendan Fraseri videod, mis enamjaolt väidavad, et Fraseri elu läks allamäge, kui ta oma naisest lahutas ja too kogu tema vara ära viis, kuid tegelikult mängis rolli ka "Muumia" seeria võtetel saadud vigastused, mis talle väga halvasti mõjusid.

6. Hilary Swank

Hilary Swank võitis küll Oscarid filmide "Boys Don’t Cry" (2000) ja "Million Dollar Baby" (2005) eest, kuid sellele järgnenud 2007. aasta "P.S I Love You" jäigi tema üheks viimaseks prominentsemaks rolliks ja kuigi me oleme saanud teda näha sellistes suurepärastes filmides nagu "Amelia" (2009), "Conviction" (2010), "The Homesman" (2014) ja "Logan Lucky" (2017), siis paistab, et isegi mitmekordne Oscari-võitja ei pruugi leida enam Hollywoodis tööd, sest suuri filmirolle pole talle enam ammu pakutud.

Möödunud aastal valmis tal veel Bille Augusti draama "55 Steps" ja lisaks näeme teda sel aastal draamas "What They Had" koos alati suurepärase Michael Shannoniga, kuid paistab, et Hollywoodil pole temasuguse näitleja jaoks enam kohta. See aga ei tähenda, et Swank oleks kuskile kadunud.

Vaadake ära "The Homesman" ja mõistate, kuivõrd hea näitleja on Hilary Swank.

7. Eddie Murphy

80ndate ja 90ndate superstaar Eddie Murphy on täiesti ära kadunud, kuigi "Dr. Doolittle", "The Nutty Professor" ja "Beverly Hills Cop" seeria filmid on meil kõigil meeles.

Eddie Murphy viimase aja edukaimate filmide hulka ei kuulu mitte tema komöödiad "Mäss pilvelõhkujas" ("Tower Heist"), "A Thousand Words" või "Saage tuttavaks - Dave" ("Meet Dave"), vaid hoopis "Shrek" ja see ilmus ikka väga ammu.

Komöödiatest ajutiselt loobunud Murphy tegi vahepeal aga kannapöörde, sest osales draamas "Mr. Church", milles näitleja panustas oma võimekusele olla suurepärane karakternätleja tõsises draamarollis. Film kukkus aga läbi.

Murphy on juba pikalt õrritanud ka "Beverly Hills Cop" filmiseeria neljandat osa ja hiljuti andis koomik mõista, et tulemas on ka "Prints Zamundast" järg.

8. Taylor Lautner

Halvimate filmide auhindade jagamistelt 9 Razzie nominatsiooni kogunud ja kaks neist ka võitnud Taylor Lautner on üks väheseid "Videviku" näitlejaid, kes pole end suutnud tõestada. Kristen Stewart ja Robert Pattinson osalevad iga aasta aina paremates filmides, kuid Lautnerit oleme näinud väga kesistes filmides "Abduction", "Tracers", "Run the Tide's", "The Ridiculous 6", "Grown Ups 2" ja "Valentine's Day".

Tal pole kahjuks ühtegi omadust peale hea välja nägemise, mis annaks talle võimaluse osaleda tõsistes draamarollides nagu Pattinson ja Stewart. Võibolla vajab ta lihtsalt seda ühte rolli, mis aitaks tal end tõestada.

9. Tobey Maguire

Kolme Ämblikmehe filmiga end vaatajate südamesse rebinud Tobey Maguire tõestas oma näitlejavõimekust juba ammu enne Sam Raimi "Ämblikmehe" triloogiat. "The Cider House Rules" ja "Pleasantville" näitasid teda kui väga võimekat noort näitlejat.

Pärast Ämblikmehe rolli astus ta üles draamades "Seabiscuit", "The Good German", "Brothers", "The Great Gatsby" ja "Pawn Sacrifice", kuid isegi need kvaliteetsed rollid pole suutnud teda muuta sama populaarseks kui näiteks Christian Bale'i.

10. Katherine Heigl

"Grey anatoomiaga" nime teinud Katherine Heigl tõestas mitmete alla keskmiste draamade, põnevike ja komöödiatega, et väljaspool televisiooni pole tal mitte mingisugust võimekust teiste filminäitlejate hulgast silma paista.

Seth Rogeni 2007. aasta komöödia "Knocked Up" andis küll mõista, et teda ootab lootustandev filminäitleja karjäär, kuid järgnevalt valminud "27 Dresses", "The Ugly Truth", "Killers", "One for the Money" ja "Unforgettable" tõestasid vastupidist.

Heigl läks tagasi seriaalide peale, kuid ka kõigest 1. hooaja jooksnud "State of Affairs" ja sama saatusega leppima pidanud "Doubt" ei suutnud Heiglit uues valguses näida

Heigl on eri allikate sõnul võtteplatsil sageli ebaprofessionaalne. Viimase lekke kohaselt oli ta ühel võttel pärast mõnda aega õues olemist vinguma hakanud, et miks ta seisma peab ja miks ta õues olema peab. Selle peale vastas produtsent, et naisel tasuks tänulik olla, et ta üldse selle osa sai.