"Kallis diktaator" räägib loo koolitüdruk Tatianast, kel kodus on pisut nääklev olukord emaga ja kuna tegu on mässava noorega (ehkki filmis tundub, et see iga võiks ammu möödas olla, sest Tatianat kehastab mitte 16-aastane, vaid 20-aastane), on asjalood üsna keerukad.

See tähendab ka seda, et ta üritab koolis tulutult populaarne olla, aga see ei õnnestu, sest õel tüdrukutegrupp vallutab tema territooriumi ja isegi poiss, kellesse on Tatiana kõrvuni armunud, osutub tolvaniks, kes ei mõista asju nii nagu peaks. Seega peabki Tatiana olema ise piisavalt silmapaistev, et kooli tšikkidele koht kätte näidata. See ei ole aga kerge teekond ja nii näitabki tüdruk, mis puust ta tegelikult tehtud on.

Ühes koolitunnis palutakse Tatianal tuua eeskujusid, kelle moodi ta olla sooviks või kes tunduvad talle sümpaatsed. Tatiana ütleb muidugi otse välja, et tema iidoliks on väepealik Anton Vincent. Tatianal tekib Antoniga isegi kirjavahetus ja ühel päeval ongi tagaotsitav diktaator tema ukse taga.

IMDb kasutajad annavad filmile väga madala hinnangu, kuid seda ei tasu tõsiselt võtta, sest tegu on hea meelelahutusega ja kõik Michael Caine´i talendi austajad peaksid seadma sammud kino poole. Filmi sisu on küll lihtne, ent usun, et seda filmi oli väga lõbus teha. Michael Caine'i saab näha valgetes tossudes ja Adidase tumesinistes dressides. Mine või kohe kuskile spordipoodi samasuguseid ostma. Caine teeb väga muhedalt laheda rolli, samuti pean kiitma noorukest Odeya Rushi. Ta meenutab natuke nooremat versiooni Mila Kunisest

Filmist leiame veel selliseid staare nagu Jason Biggs ("Kuuma piruka" filmiseeria), kes on suutnud noortefilmide rollidest lõpuks välja tulla. Samuti Seth Green, keda olen varasemalt palju näinud erinevates komöödiates – näiteks kontorirahva möllufilm "Rat Race".

"Kallis diktaator" on muhe, kergelt musta huumoriga vürtsitatud komöödia, mis ei üritagi olla midagi väga erilist, ent ometigi võid filmi lõpus avastada, et tasus vaadata ja kummardus ka Michael Caine'le, kes suudab endiselt olla lahe, olgugi et aastaid on turjal juba omajagu ja paljud tema eakaaslased tõmbavad filmirollidega juba otsi kokku. Tundub et Caine on igavene ja tema filmikarjäär jätkub väga vahvalt ja hoogsalt.