"Mees, kes tappis Don Quijote" põhineb kirjandusklassikasse kuuluval Miguel de Cervantes Saavedra romaanil "Don Quixote'" ning on arenduses olnud 1998. aastast saadik. Film on pika arendusperioodi jooksul saanud mitu tagasilööki, rahastus on korduvalt kokku kuivanud ning paljud näitlejad, nagu näiteks Johnny Depp, Ewan McGregor ja Robert Duvall, on filmist välja langenud. Vahepeal kuulusid näitlejate hulka ka John Hurt ja Jack O'Connell.

Filmi keeruline produktsioon on aastate jooksul omandanud lausa müütilise staatuse. 2002. aastal valmis isegi dokumentaalfilm "Lost in La Mancha", mis vaatles esimest katset filmi töösse saada.

Lõpuks valmis saanud versioonis mängivad põhiosades Jonathan Pryce, Adam Driver, Olga Kurylenko ja Stellan Skarsgård.

Sünopsis: Küüniline reklaamidirektor Toby saab kokku vana hispaania kingsepaga, kes peab end Don Quijoteks. Koomiliste ja üha jaburamate seikluste käigus satub Toby silmitsi oma idealistlikus noorpõlves tehtud filmi tagajärgedega – see film pööras igaveseks pea peale ühe väikse Hispaania küla elanike lootused ja unistused. Kas Toby suudab veel midagi parandada ja oma inimlikkuse taastada? Kas Don Quijote võidab oma hullumeelsuse ja ähvardava surma? Või võidab armastus kõik?

"Mees, kes tappis Don Quijote" linastub Eesti kinodes 7. septembril.