"Star Warsi" kolmas triloogia on praeguseks jõudnud teise filmini, milleks oli möödunud aastal linastunud "Viimased jedid" ning veel ametliku pealkirjata IX episood ehk kolmanda triloogia kolmas film linastub 2019. aasta detsembris.

Disney omanduses oleva Lucasfilmi plaanidesse mahtus ka 2016. aastal linastunud esimene "Star Warsi" lisalugu "Rogue One: Tähesõdade lugu", mis rääkis mässajatest, kes varastasid Surmatähe plaanid, mis pani aluse kõige esimesele "Star Warsi" filmile "Uus lootus". Mais linastub mitmest plaanitavast lisaosast teine "Solo: Tähesõdade lugu", mis nagu pealkiri viitab, räägib Han Solo seiklustest enne mässajatega liitumist ja Luke Skywalkeriga kohtumist.

Filmi varajane esilinastus annab lootust, et kaadritagune draama, mis hõlmas esialgsete režissööride vallandamist, uue palkamist ja erinevate allikate sõnul ka kehva näitlejatööd Han Solot kehastava Alden Ehrenreichi poolt ja mitmeid teisi probleeme, pole filmi kvaliteeti mõjutanud, kuigi varasemalt on levinud kuuldused Disney valmidusest, et see film ei kujune nii populaarseks kui teised osad.

Cannes'i filmifestivalil on varasemalt esilinastunud kaks filmi "Star Warsi" eelllugude triloogiast - 2002. aasta "Kloonide rünnak" ja 2005. aasta "Sithi kättemaks".

Huvitav on ka see, et "Solo: Tähesõdade lugu" on esimene maikuus linastuv "Star Warsi" film pärast 2005. aasta "Sithi kättemaksu". Nimelt linastusid nii esialgse triloogia kui ka eelllugude triloogia filmid kõik maikuus, aga kolmas triloogia ("Jõud tärkab", "Viimased jedid", nimetu IX episood) on sätitud detsembrikuule.

Mida annab see uudis meile, kes näeme filmi 25. mail? Cannes'i festivalil näevad seda nii tavakülastajad kui ka kriitikud, mis tähendab, et 15. maist on oodata esimesi reaktsioone, mis peaksid selgelt mõista andma, kas tegu on nii kehva filmiga nagu kuulujutud räägivad või on taaskord tegu õnnestunud katsega "Star Warsi" universumi laiendada nagu seda oli "Rogue One: Tähesõdade lugu".

Alliikas: Cannes'i filmifestival