Viaplay Eesti meediasuhete juhi Karin Laurima andmetel vaadati Eestis tänavu 1. kvartalis voogedastust keskmiselt 61 tundi, mis on ligi kolmandiku võrra rohkem kui mullu 4. kvartalis. “Esimest korda jäime kvartali lõikes voogedastuse vaatamises alla lätlastele ja leedukatele, kes pühendasid Viaplayle vastavalt 15% ja 28% rohkem vaatamisaega,” selgitas Laurima. “Põhjuseks on lõunanaabrite edu spordis: lätlase Mairis Briedise jõudmine profipoksiturniiri WBSS poolfinaali ning Leedu parima korvpalliklubi Kaunase Žalgirise püsimine Euroliigas kuuendal kohal on hüppeliselt suurendanud spordiülekannete populaarsust.”

Laurima hinnangul suurendab tänavu voogedastuse vaatamist ka 1. aprillist jõustunud Euroopa Liidu määrus, mis kaotas geoblokeeringud videosisult. “Kuna lisaks filmidele, sarjadele, lasteprogrammile ja dokumentaalidele näeb Eesti televaataja Viaplay kaudu otsepildis ka spordikanalit Viasat Sport Baltic kõikjal euroliidu ning Euroopa Majanduspiirkonna territooriumil, siis suureneb ilmselt spordiülekannete osakaal voogedastuse vaatamises,” lausus ta.

Kõige enam jälgiti Viaplayst 1. kvartalis sarju, millele kulus 36% vaatamisajast. Järgnesid filmid 30%, sport 18%, lasteprogramm 15% ja dokumentaalid 2%-ga.

Seriaalide vaadatavuse lõikes võttis võidu uus kodumaine sari “Litsid” hittseriaali “Kättemaksukontor” ja kolme Emmy auhinnaga pärjatud populaarse USA sarja “Häbitu” ees.

TOP 5 vaadatuimat seriaali Viaplays 1. kvartalis:

  1. “Litsid”
  2. Sõbrad” (“Friends”)
  3. “Hooten ja Leedi” (“Hooten & the Lady”)
  4. “Riviera”
  5. “Varjukülg” (“Blindspot”)

Filmide esikoha hõivas märulitesarja “Kiired ja vihased” kõige värskem linateos, mis edestas tänavu Oscarile nomineeritud “Loganit”. Selles tegi superkangelase kehastamises maailmarekordit hoidev Hugh Jackman enda sõnul viimase ülesastumise nimitegelasena.

TOP 5 vaadatuimat filmi Viaplays 1. kvartalis:

  1. “Kiired ja vihased 8” (“The Fate of the Furious”), 2017
  2. “Logan”, 2017
  3. Viiskümmend halli varjundit” (“Fifty Shades of Grey”), 2015
  4. “Kadunud linn Z” (“Lost City of Z”), 2016
  5. “Plahvatuslik blond” (“Atomic Blonde”), 2017

Lapsed vaatasid kõige rohkem tänavu parima animatsiooni Oscarile kandideerinud “Bossi beebit”, mille nimekangelasele andis eestikeelse hääle Raivo E. Tamm.

TOP 5 lasteprogramm Viaplays 1. kvartalis:

  1. “Boss beebi” (“The Boss Baby”), 2017
  2. Mina, supervaras” (“Despicable Me”), 2010
  3. “Laula” (“Sing”), 2016
  4. “Trollid”, 2016
  5. "Lemmikloomade salajane elu” (“The Secret Life of Pets”), 2016

Tõsielu edetabelis triumfeeris värske dokumentaal arheoloogidest, kes üritavad lugeda püramiidiehitaja 4500 aastat vana päevikut ning paljastada Cheopsi püramiidi ehitamise saladused.

TOP 5 vaadatuimat dokumentaali Viaplays 1. kvartalis:

  1. “Püramiidide saladused”
  2. “Amazonia”
  3. “Hindenburg”
  4. “Peidetud rajad: Hitleri mägi”
  5. “Venemaa revolutsioon”

Baltimaade suurim voogedastusteenus Viaplay koondab lisaks spordiülekannetele rohkem kui 5000 tundi eestikeelse tõlkega filme, telesarju ning lasteprogrammi, mida saab reklaamivabalt vaadata arvutist või nutiseadmest. Teenuse kasutamiseks tuleb luua kasutajakonto veebilehel ning seejärel laadida soovi korral oma nutiseadmesse Viaplay äpp (iOS, Android). Nutiseadmest saab videostriimi suunata Google Cast voogedastaja abil ka telerisse suurele ekraanile.