1. "Deadpool 2" - 18. mai

Pärast mitmeid õrritajaid on selge, et "Deadpool 2" kujuneb samasuguseks hitiks nagu esimene osa ning on täpselt sama verine ja ropp. Treilerite põhjal on näha, et seekord on eelarve oluliselt suurem ja efekte ilmselgelt rohkem, kuid tundub, et see ei kaotanud ära seda, mis esimese osa edukaks tegi - enesest ja teistest superkangelastest teadlik "kangelane", kes ei suuda oma suud kunagi kinni hoida.

Eriti huvitav sünopsis: 2016. aastal said maailma kinosõbrad tuttavaks Marveli universumi kõige omapärasema antikangelasega. Selleks on endine eriväelane ja palgasõdur Wade Wilson (Ryan Reynolds), kellest äärmuslike ja ta välimust pöördumatult moonutanud eksperimentide tagajärjel sai surma külvav ja kontrollimatult teravmeelitsev üliinimene Deadpool. Nüüd on Deadpool tagasi!

Olles hädavaevu üle elanud sõraliste eluohtliku rünnaku, asub moonutatud välimusega sööklakokk (Wade Wilson) täitma oma unistust saada Ebbingi kuumimaks baarmaniks, õppides samas elama ilma maitsmismeeleta. Selleks, et oma ellu uuesti vürtsi saada, peab Wade võitlema ninjade, yakuza kõrilõikajate ning seksuaalselt aktiivse koertekarjaga, rännates mööda maailma, avastamaks perekonna, sõpruse ja maitse tähtsus - ning teenimaks välja oma kohvitassil seisev tiitel "Maailma parim armastaja".

Osades Ryan Reynolds ("Palgamõrvari ihukaitsja"), Josh Brolin ("Sicario"), Morena Baccarin ("Firefly"), Brianna Hildebrand ("Deadpool"), T.J. Miller ("Silicon Valley"), Zazie Beetz ("Atlanta"), Eddie Marsan ("Sherlock Holmes") ja Hayley Sales ("Supergirl"). Lavastajatoolil istub action-veteran David Leitch ("John Wick", "Atomic Blonde").

2. "Sipelgamees ja Vapsik" - 6. juuli

2015. aastal esimest korda päris oma filmi saanud Sipelgamees astus hiljem üles ka "Kapten Ameerika: Kodusõjas" ja teeb seda ka rekordite purustamise saatel linastunud "Tasujad: Igaviku sõja" 2019. aastal valmivas järjes, aga enne seda saame teda näha ka 20. Marveli superkangelasefilmis "Sipelgamees ja Vapsik" ("Ant-Man and the Wasp"), kus seekord saab Hope van Dyne'i ehk Waspi kehastav Evangeline Lilly oluliselt rohkem särada.

Peaosades on ka sel korral Paul Rudd, Evangeline Lilly ja Michael Douglas. Kaasa teevad veel Michael Peña, Walton Goggins, Michelle Pfeiffer, Laurence Fishburne jpt.

Film on sarnaselt eelmisele osale kergema tooniga ja rohkem komöödia poole kalduv. See pole üldse halb, sest usun, et paljud soovivad pärast "Tasujad: Igaviku sõda" sündmusi näha midagi rõõmsameelsemat.

3. "Venom" - 5. oktoober

"Venom" peaks olema Sony enda Marveli universumi esimene film (ehk filmid, mis põhinevad neile kuuluvatel Marveli tegelastel), kuhu kuulub ka möödunud aastane "Ämblikmees: Kojutulek", sest see film valmis Sony ja Marveli stuudio koostööga pärast seda, kui kaks viimast katsetust Ämblikmees suurele ekraanile tuua väga vilja ei kandnud. Nüüd on Sony taaskord omapäi koomiksifilme tegemas ja tulemuses on "Venom".

Ühe kõige tuntuma Ämblikmehe vaenlase Venomi rolli asunud Tom Hardy jaoks pole superkangelasefilmid võõrad, kuigi ta pole kehastanud kordagi kangelast. Ta oli viimati näiteks Batmani üks suurimaid vaenlasi Bane "Pimeduse rüütli taastulekus".

Kuna tegu on nö. sünnilooga, siis tõenäoliselt kujutab õudusmärulina reklaamitav film ajakirjanik Eddie Brocki ehk Venomit mitte küll otseselt kangelasena, aga samas mitte ka ainult koletisena.

Põhimõtteliselt eksisteerivad uus Ämblikmees ja ka Venom samas universumis, kuigi "Ämblikmees: Kojutulek" oli osa Marveli filmiuniversumist, kuhu Venom tegelikult ei kuulu, sest vastavat lepet pole Sony ja Marvel omavahel teinud. Kuulujuttude kohaselt teeb pisikese rolli ka Tom Holland Ämblikmehena, keda näeme ka Disney Marveli eepilises lahingufilmis "Tasujad: Igaviku sõjas".

Venomit saime kinolinal esmakordselt näha 2007. aasta "Ämblikmehe" kolmandas osas, aga seal oli koomiksites ja animaseriaalides alati eriti võimas, võigas ja painajalik tegelane muudetud väetiks tüübiks, kes ei mõjunud kohe üldse nagu Venom.

Näitlejatest teevad kaasa veel Michelle Williams, Riz Ahmed, Woody Harrelson, Jenny Slate jpt.

4. "Aquaman" - 21. detsember

Jason Mamoa tõestab, et isegi "Aquaman" võib olla väga stiilne ja eeskujulik kangelane. Merede ja ookeanide valitsejana andis ta oma panuse ka "Õigluse liigas", kuid see filmi ikkagi ei päästnud.

"Aquamani" suhtes on ootused kõrgel, sest filmi režissöör on õudusfilmide "Astraal" ja "Kurja kutsumise" lavastaja James Wan, kelle kanda oli ka Paul Walkeri surma järel valminud "Kiired ja vihased 7", mis osutus muidugi üliedukaks.

Sünopsis: Aquaman Arthur Curry mõistab, et ta on ookenide kuningriigi Atlantise tegelik troonipärija ning nüüd peab ta enda kanda võtma oma kungriigi ja rahva saatuse.

5. "Hellboy" - 11. jaanuar

2019. aasta "Hellboy" pole mitte kuidagi seotud Guillermo del Toro kahe "Hellboy" filmiga, sest Columbia Pictures andis õigused Millennium Filmsile üle. Del Toro üritas aastaid tulutult kolmandat osa maast lahti saada, aga Columbia polnud asjast huvitatud, sest eelarve oli liiga suur filmi jaoks, mille eelmine osa polnud just kõige kassaedukam.

Uue "Hellboy" filmi peaosas pole enam ka Ron Perlman. Nüüd võttis põrgust pärit kangelase rolli üle Netflixi seriaalist "Stranger Thingsi" tuntud David Harbour. Kaasa teevad veel Ian McShane, Milla Jovovich, Daniel Dae Kim ja Sophie Okonedo.

6. "Glass" - 18. jaanuar.

M. Night Shyamalani möödunud aasta õudushitt "Lõhestunud" ("Split") polnud tavaline õudusfilm, sest filmi väga üllatavas lõpus selgus, et tegu on 2000. aasta "Purunematu" ("Unbreakable", 2000) järjega. Seda ei saa küll otseselt järjeks nimetada, vaid pigem samasse universumisse kuuluva osaga, mis tutvustas antagonisti, kelle vastu hakkab võitlema "Purunematust" tuntud David Dunn (Bruce Willis). Filmis lööb kaasa ka "Purunematus" unustamatu rolli teinud Samuel L. Jackson.

M. Night Shyamalan alustas ühise filmiuniversumi loomisega enne kui see oli lahe ning "Glass" on kolmas osa seerias, kuhu kuuluvad veel "Purunematu" ja "Lõhestunud" ja mis ei põhine ühelgi koomiksil, aga on ometi omamoodi superkangelasefilm.

7. "X-Men: Dark Phoenix" - 14. veebruar

Järgmine X-Meeste saaga põhiseeria film peale "X-Mehed: Apokalüpsist" keskendub Dark Phoenixi koomiksiseeriale, mida on õrritatud seerias juba mitu korda. Seekord on tähelepanu all just Sophie Turneri kehastatud Jean Grey.

"Dark Phoenixi" film linastub veebruaris, osades on taaskord Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, James McAvoy, Nicholas Hoult, Alexandra Shipp, Tye Sheridan ja Kodi Smit-McPhee ning kaasa teeb veel Jessica Chastain. Režissöör on "X-Meeste" filmi seeria produtsent ja stsenarist Simon Kinberg.

8. "Kapten Marvel" - 8. märts

Marveli superkangelasefilmid on olnud edukad pea igas kategoorias, kuid siiani pole ühelgi nende naissuperkangelasel oma filmi. Isegi DC jõudis selles osas ette. See olukord on muutumas, sest Marvel valmistab ette järgmist filmi "Kapten Marvel", milles mängib peaosa Oscari-võitja Brie Larsen.

Koomiksites on väga palju naiskangelasi, aga filmide peaosades pole neid peaaegu üldse. Draama "Room" eest endale naispeaosatäitja Oscari napsanud Brie Larsen on aga Marveli esimene naissuperkangelane, kellel oleks päris oma film. Režissöörid on väiksemate filmide poolest tuntud duo Anna Boden ja Ryan Fleck ("Mississippi Grind", "It's Kind of a Funny Story").

9. "Shazam!" - 5. aprill

Vahepeal levisid kuuldused, et järgmise DC filmi peaosalist kehastab Dwayne Johnson, aga see osutus valeks, sest William "Billy" Batson / Shazami kehastavad korraga nii Asher Angel kui ka Zachary Levi. Lugu räägib poisist, kes saab iidselt võlurilt võimed muutuda vajadusel täiskasvanud kangelaseks, kellel on imetabased võimed.

10. "Tasujad 4" - 3. mai

Film jätkab "Tasujad: Igaviku sõda" lugu.

11. "Ämblikmees 2" - 5. juuli

Tegemist on esimese Sony ja Marveli koostöös valminud "Ämblikmees: Kojutulek" järjega, mis leiab aset pärast "Tasujate" 4. osa sündmusi.

12. "Uued mutandid" - 2. august

"Uued mutandid" ("New Mutants") on nüüdseks ka Marveli alla kuuluva "X-Meeste" frantsiisi lisaosa nagu seda oli "Deadpool" ehk filmid, mis otseselt ei seostu käimasoleva "X-Meeste" saagaga, mille seni viimane osa oli "X-Mehed: Apokalüpsis" ja mis saab juba sel aastal lisa filmiga "X-Men: Dark Phoenix".

Josh Boone'i ("Süü on tähtedel") lavastatud "Uued mutandid" paistab olevat läbi ja lõhki õudusfilm, milles hoitakse viit noort mutanti kinni salajases kinnipidamisasutuses, et neid uurida ja et nad oma võimeid mõistamata kellelegi viga ei teeks.

Filmis löövad kaasa "Troonide mängu" Maisie Williams (Wolfsbane), "Lõhestunud" peategelane Anya Taylor-Joy (Majik), "Stranger Thingsi" Charlie Heaton (Cannonball), Henry Zaga (Sunspot), Blu Hunt (Danielle Moonstar) ja Alicia Braga (Dr. Cecilia Reyes)

Film pidi esialgu linastuma selle aasta 13. aprillil ja siis järgmise aasta 22. veebruaril. Lõpuks lükati linastusaeg lisavõtete pärast 2019. aasta 2. augusti peale. Põhjuseks olevat stuudio soov muuta film hirmsamaks.

13. "Wonder Woman 2" - 1. november

Režissöör Patty Jenkins naaseb lavastajatooli, Gal Gadot naaseb peaossa, kuid seekord võib lugu aset leida Külma sõja ajal ning Diana astub Gepardi (Kristen Wiig) nimelise antagonisti vastu võitlusse.

14. "The Crow" - 11. oktoober

Alex Proyasi "The Crow" on kultusklassika, kuid film on paljudel meeles enamjaolt sellepärast, et peaosalist kehastanud Brandon Lee suri võtetel juhtunud kohutava õnnetuse tagajärjel.

Filmile tehti neli kohutavat järge, kuid nüüd on teada, et 2019. aasta oktoobris linastub James O'Barri 1989. aasta koomiksi põhjal veel üks film, mida lavastab õudusfilmide "The Hallow" ja "The Nun" režissöör Corin Hardy ning filmi peaosas on "Troonide mängu" ja "Aquamani" staar Jason Momoa.

15. "X-Force" - 2019/2020

X-Force on meeskond, mille paneb Deadpool kokku 18. mail linastuvas järjes "Deadpool 2" ning "X-Force" on ka film, mis peaks olema "Deadpool 2" järg või siis pigem meeskonnafilm, kus löövad kaasa Deadpool, Cable, Domino jpt.

16. "Galaktika valvurid vol. 3" - 2020

Marveli filmide suurim viga seisneb selles, et nende plaanid on kõik alati avalikud. Seepärast polnud "Tasujad: Igaviku sõda" lõpp ka nii kohutav ja traagiline, sest kui vaadata Marveli tulevikuplaane, siis näeme tulevaste filmide pealkirjade põhjal, et tegelastega ei saa midagi juhtuda.

"Galaktika valvurid vol. 3" kirjutab ja lavastab taaskord James Gunn.

Kaugemasse tulevikku kuuluvad filmid:

DC filmide tulevikku hulka kuuluvad "Küborg", "Batgirl", "Green Lantern Corps", "Jokkeri" film, "Jokkeri ja Harley Quinni" film, "The Flash", "Suitsiidisalk 2", "Justice League Dark", "Harley Quinn" ja "Gotham City Sirens".

Marvelil on veel plaanis "Musta pantri" ja "Doktor Strange'i" järjed ning "Black Widow" ja "Nick Fury" filmid. Töös on ka "Blade'i" uus film.

Marveli alla mineva Foxi filmiosakonnas on plaanis veel "Kitty Pryde'i" ja "Gambiti" film.