2016. aastal linastunud "Deadpool" oli antud karakteri sünnilugu, seega oleks hea, kui see oleks enne teist osa nähtud. Kohe teist vaatama minnes võib tekkida tunne „Aga miks ma sellest enne midagi kuulnud pole või miks on peategelane ilma maskita nii inetu?". "Deadpooli" puhul on ka oluline teada mitmeid detaile teistest "X-Meeste" filmidest, samuti pearollis oleva Ryan Reynoldsi enda isiklikest läbipõrumistest filmimaailmas, ehkki tegu on ühe väga sümpaatse ja andeka näitlejaga.

Reynoldsi karjääris toimunut kasutatakse filmis oskuslikult ära ja iseenda üle heidetakse korduvalt nalja ja kuna tegu on superkangelasefilmiga, siis loodi ka kerge tögav toon teiste kangelaste suunas. "Deadpool" ei muutu kõige üle nalja tehes õnneks järjekordseks paroodiafilmiks nagu näiteks "Superhero Movie", mis 2008. aastal naljatles "Ämblikmehe", "Wolverine'i", "Fantastilise neliku" ja paljude teiste üle.

"Deadpool 2" on tõsiseltvõetav film, aga samas on see ka kõikide kiiksude, veidruste ja eriefektidega film, mida tõeline fänn ootab. Tore punane kostüüm võib tunduda lõbus, aga tegu pole lastefilmiga. Siin peab tark vaataja juba ise oma lastele selgeks tegema, et võrdlemisi vägivaldsete oskustega Deadpool pole eeskuju lastele, kes maakodus oma tehtud puumõõkadega vehkima kipuvad. "Deadpooli" järjel on ka vanusepiirang, mis keelab seda alla 14-aastastel vaadata ja seda põhjusega.

"Deadpool 2"

Deadpooli karakterit tutvustati filmides esmakordselt 2009. aasta lisaosas "X-Men Origins: Wolverine", kus Ryan Reynoldsist oli juba Wade Wilson (Deadpool) saamas, aga kuna stuudio rikkus tegelase niivõrd osavalt ära, siis on seda versiooni juba pikka aega vihatud. Jäädi ootama paremat teostust ja lõpuks see ka õnnestus ja nüüd siis juba teist korda. Muidugi ongi "Deadpooli" puhul tegu fännidele suunatud filmiga, sest keda koomiksimaailm ja superkangelased ei huvita, seda jätab antud linateos tõenäoliselt puutumata.

"Deadpool 2" on kindlasti nauditav, kui vaataja tunneb popkultuuri, popmuusika ajalugu ja kaifib ka koomiksitegelasi. Kui need kriteeriumid on täidetud, võib "Deadpooli" julgelt vaatama minna. Uues osas on ka pisut erinev lugu ja mõned uued tegelased panevad hästi filmile kaasa elama. Seekord on Wade Wilson karakterina isegi huvitavam kui tema kostüümis alter ego Deadpool.

Filmi läbivaks teemaks on mutantpoisi Russelli päästmine ning korralik mürgel seekordse vastasega Cable, keda kehastav Josh Brolin polnudki kõige halvem valik. Ootasin esialgsete reklaamklippide põhjal natuke enamat, sest esialgu tutvustati teda Deadpooli vaenlasena, aga filmi kulgedes kujunes sellest hoopis midagi muud. Seetõttu pole filmis otseselt põhilist antagonisti, kuigi see polegi otseselt halb asi

Kas ainult mulle tundus, et film kopeeris ka "Terminaator 2: Kohtupäeva“ ("Terminator 2: Judgment Day"), sest kõik, mis puudutas tundmatu sõduri ilmumist ja aja muutmist, oli väga tuttava kõlaga. „Come with me if you wanna live...“ tuli kohe automaatselt meelde. Eks filmis on palju kohti, kus parodeeritakse või visatakse nalja tuntud näitlejate, filmide ja popkultuuri üle. Sellega tuleb kohe alguses arvestada ja mida rohkem tead, seda rohkem mõistad filmi ja naerad kaasa.

"Deadpool 2"

Eriefektide suhtes on film suuremaks ja uhkemaks keeratud, aga põnevust ja nalja sai siiski küllaga. Üks osa ei summutanud teist. Väga laheda rolliga sai hakkama ka nooruke Julian Dennison (Russelli tegelaskuju), kellest võib tulevikus täitsa asja saada.

Nüüd tundub tõesti, et "Deadpool 2" on rohkem juba "X-Meeste" filmiseeria osa, sest seekord neile mitte ainult ei viidata, vaid ka näidatakse.

Kõik on endiselt paigas – märulit on piisavalt, naljad on tabavad ja efektid rabavad. Tegu on hea popkornifilmiga, milles on ka palju verdtarretavaid kaadreid, mis võivad häirivana mõjuda. See kuidas Deadpool väikese poisi Russelli päästab ja millised uued tegelased siin täpselt ekraanil on, ei sooviks ära reeta. Deadpooli fännid soetavad endale hiljem kindlasti mõlemad filmid ja vaatavad neid veel mitu korda uuesti – selles olen üsna kindel.

"Deadpool 2" on tugev edasiminek ja loodetavasti tuleb kolmas film sama lõbus. Ryan Reynolds on lõpuks leidnud oma leivanumbri, sest "Deadpool 2" on hoogne, hästi läbimõeldud dialoogide ja plahvatusliku minekuga koomiksifilm.