2015. aastal ostis Disney legendaarse hiina naissõdalase Hua Mulani lool põhineva filmi “Mulan” stsenaariumi. 1998. aastal linastunud Disney multifilmi uusversioon peaks kinodesse jõudma 2020. aastal. Loo äratab ellu Niki Caro — ta on üks vähestest naissoost režissööridest, kellele antakse projekti eelarveks üle 100 miljoni dollari.

Filmiajaloos on üldse kokku ainult neli naist, kes on saanud üksi lavastada filmi, mille eelarve on üle 100 miljoni piiri: Patty Jenkins ("Wonder Woman"), Ava Duvernay ("A Wrinkle in time") Kathryn Bigelow ("K-19: The Widowmaker") ja nüüd ka Caro.

Disney versioon pole ainuke, sest töös on ka Mulani legendil põhinev Sony film, mida lavastab tuntud seriaalirežissöör Alex Graves.

Näitlejatest löövad filmis kaasa näiteks Donnie Yen ja Jet Li.

Disney teatas, et ka 1994. aastal valminud “Lõvikuningas” on saamas uue kuue. Simba ja tema kirevad sõbrad äratab taas ellu Jon Favreau, kes lavastas ka “Džungliraamatu” uusversiooni, mis linastub 2019. aasta juulis.

Filmis annavad tegelastele hääled Donald Glover, Beyoncé, James Earl Jones (sama roll, mis animatsioonis), Chiwetel Ejiofor, Billy Eichner, Seth Rogen, John Kani, John Oliver ja Alfre Woodard.

Tegu pole animatsiooniga, vaid arvutiga loodud mängufilm nii nagu seda oli "Džungliraamat".

1941. aastal valminud Disney täispikk joonisfilm “Dumbo” saab uue hingamise Tim Burtoni käe läbi. Film kõneleb küll noorest elevandist, keda tema suurte kõrvade pärast narritakse, ent Burton on lubanud ehtsaid elevante mitte ekraanile tuua.

Joonisfilmi mängufilmi versioonis löövad kaasa Colin Farrell, Eva Green, Michael Keaton, Danny DeVito ja Alan Arkin.

"Dumbo" linastub 2019. aasta märtsis.

Araabia muinasjutul “Aladini imelamp” põhinev joonisfilm “Aladdin” saab eelloo. Valmiva mängufilmi kangelaseks on džinn, kellele 1992. aastal Robin Williams oma hääle kinkis, ning suurel ekraanil jutustatakse lugu sellest, kuidas värvikas tegelane imelampi sattus.

Kui arvasite, et sellega Aladini lugude taaselustamine piirdub, siis eksisite — loomulikult saab ka 1992. aastal valminud joonisfilm oma uusversiooni, mille lavastajaks on Guy Ritchie.

Selles löövad kaasa Mena Massoud, Naomi Scott, Will Smith, Marwan Kenzari, Navid Negahban, Nasim Pedrad, Billy Magnussen ja Numan Acar.

Film linastub 2019. aasta mais

T. H. White’i raamatust “The Sword in the Stone", mis on "The Once and Future King" nimelise raaamututriloogia esimene osa ja räägin noorest kuningas Arthurist, lool põhinev 1963. aasta joonisfilm “Mõõk kivis” ("The Sword in Stone") saab mängufilmi kujul uusversiooni, mille produtsendiks ja stsenaristiks on menusarja “Troonide mäng” tegija Bryan Cogman.

Projektiga alustati juba 2015. aastal ning režissööriks on Juan Carlos Fresnadillo ("28 Weeks Later"). Võtetega alustatakse septembris ning film peaks linastuma 2019. aastal.

Glenn Close astus aastal 1996 kurikuulsa Cruella de Vil’i rolli ja nüüd on järg jõudnud Emma Stone’i kätte. Disney hitist “101 dalmaatslast” tuntud õel daam saab eraldi seisva filmi nimega "Cruella", mis kõneleb tema nooruspõlvest.

Stsenarist on Aline Brosh McKenna ("The Devil Wears Prada") ning lavastab Alex Timbers.

Linastusaeg pole teada.

"Karupoeg Puhh” saab samuti Disney abil oma mängufilmi versiooni nimega "Christopher Robin", mis pajatab suureks kasvanud Christopher Robinist (Ewan McGregor), kes naaseb Saja Aakri metsa, et näha, millega tegelevad tema vanad sõbrad karupoeg Puhh, põrsas Notsu, eesel Iiah, Jänes, Öökull, känguru Kängu oma poja Ruuga ja Tiiger.

Peeter Paanist on vändatud mitmeid filme (üks neist oli ka Warner Bros.-i "Pan", mis oli tohutu läbikukkumine), kuid Disney plaanib ka oma 1953. aastal valminud joonisfilmist uusversiooni. “Minu sõber lohe”, "A Ghost Sory" ja "Ain't Them Bodies Saints" režissöör David Lowry asub järgmisena Peeter Paani ellu äratama.

Film linastub 2019. aastal.

Peeter Paani haldjast kaaslane Tinker Bell saab ka eraldi seisva filmi, mis kannab nime “Tink”. Kuulsat haldjapiigat kehastab Reese Witherspoon.

Filmi linastusaeg pole veel teada.

Carlo Collodi raamatul “Pinocchio seiklused” põhinev 1940. aasta joonisfilm “Pinocchio" oli Disney teine täispikk multifilm. Peagi saab see aga oma uusversiooni, mis napsab oma ajaloolisest eelkäijast vaid mõningaid elemente.

Režissöör on kahe "Paddingtoni" filmi lavastaja Paul King ning võttesse loodetakse minna sügisel.

Juba enne, kui Rudyard Kiplingu ajatul ja samanimelisel kirjandusklassikal ning samuti 1967. aasta Disney filmistuudio animafilmil põhinev “Džungliraamat” 2016. aastal kinodesse jõudis, oli Disney hakanud juba selle järge planeerima. Jon Favreau pidi naasma režissööri rolli ja film pidi linastuma 2019. aastal, aga kuna "Lõvikunigas" võttis Favreault kogu aja ära, siis pandi projekt pausile.

2014. aastal valminud “Pahatar” ("Maleficent") saab järje, milles rullub lahti Angelina Jolie poolt kehastava kurja kuninganna eellugu.

Filmi linastusaeg pole veel teada.

Filmiajaloo esimene täispikk joonisfilm, 1937. aastal ilmunud “Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi” on ka leidmas uue hingamise mängufilmi kujul. Muinasjutule loovad muusika Benj Pasek ja Justin Paul, kes hiljuti kirjutasid lüürika hittfilmile “La La Land”.

Linastusaeg pole teada.

Lisaks on valmimas film vendade Grimmide jutustustest tuntud Lumivalgekese õest Roosipunast. Suurel ekraanil pajatatakse lugu sellest, kuidas Roosipuna ja pöialpoisid asuvad mürgist õuna hammustanud Lumivalgekest päästma. Projekti kallal töötab hetkel filmi “Lumivalgeke ja kütt” ja "Kütt ja kaks kuningannat" stsenarist Evan Daugherty.

Linastusaeg pole teada.

Uute filmide staarid ei ole ainult printsessid — üks Lumivalgekese või Tuhkatriinu loost pärinev prints valgel hobusel saab ka täiesti eraldi seisva filmi "Prince Charming", mille kallal töötab "Väike ime" režissöör ja stsenarist Stephen Chbosky.

1989. aastal linastunud joonisfilmi “Väike merineitsi” uusversioon on valmimas nii Universalil kui ka Disneyl. Lin-Manuel Miranda ja Alan Menken loovad Disney omale uue muusika. Režissööriks üritatakse saada Rob Marshalli ("Mary Poppins Returns", "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides", "Chicago", "Memoirs of a Geisha").

Linastusaeg pole teada.

Mitte ainult filmidest ei tehta filme — ülimenukas vöötoravate duo Chip ja Dale saab kolm hooaega vändanud animasarjal “Chip ’n Dale Rescue Rangers” põhineva täispika linateose, mis peaks sarnanema Foxi filmile "Alvin & the Chipmunks". Film on olnud pikka aega töös, kuid linastusaega pole teada.

Disney andis rohelise tule ka oma kõige süngemal tegelasel põhinevale filmile. 1940. aastal valmis täispikk multifilm “Fantaasia”, mille vaatajatele tõi külmavärinad peale deemon nimega Chernabog. Eraldiseisvaks filmiks on see kahtlemata kummaline valik, sest tegemist on saatana eheda kujutisega ning selline kurjus pole Disneyle just kõige omasem. Filmi arendamisel võetakse eeskuju Angeina Jolie “Pahatari” filmist.

Linastusaeg pole teada.


Töös on veel ka järgmised filmid: "Oliver Twist", "James and the Giant Peach", "Lady and the Tramp".