Me teame, et James Cameron plaanib "Avatari" järgede juures katsetada 3D tehnoloogiat, mis ei nõua vaatajatelt 3D prillide kandmist, kuigi seda saab tõenäoliselt rakendada ainult mõnel valitud seansil, sest sellist tehnoloogiamuutust ei saa nii kiiresti ilma suuremate kuludeta maailma kinodes läbi viia.

Cameroni filmid on alati pannud proovile efektide võimekusi ning tutvustanud uusi, millest on saanud filmitööstuse standardid, mistõttu tasub tema hiljutist sõnavõttu, milles ütleb, et "Avatari" järjed toovad 3D kinodesse uue revolutsiooni, väga tõsiselt võtta. "Avatar" teenis siiski 237 miljoni dollari suuruse eelarve juures tagasi 2.788 miljardit dollarit ning tõusis sellega enimteeninud filmiks läbi aegade, mis pole üldse üllatav, sest teisel kohal on tema 11 Oscarit võitnud "Titanic".

James Cameron viibis Austraalias Vivid festivalil, kus ütles esinemise käigus, et järgmised "Avatari" flmid on kõik 3D-s ja need näevad lisadimensiooni abil palju paremad välja kui need 3D filmid, millega oleme praegu harjunud. Cameron võtab 3D tehnoloogiast taaskord viimast ning loob elamuse, millesarnast me pole varem näinud.

Üks põhjus, miks pole praegune 3D väga hea, on Cameroni sõnul see, et enamjaolt ei filmita suurfilme 3D kaameratega, sest 3D lisatakse alles järeltootmises. See on Cameroni sõnul suur viga, sest "Avatar" filmiti 3D kaameratega, kuigi "filmimiseks" ei saagi seda otseselt nimetada, sest suur osa filmist loodi motion capture tehnoloogia, arvutianimatsiooni ja -efektide abil.

Cameroni arvates läks Hollywood pärast "Avatari" linastumist valele teele, sest järeltootmises lisatav 3D pole lahendus ning viis kvaliteedi languseni. Ta loodab, et "Avatari" järjed tõukavad filmitööstuse nii kaugele, et ühel hetkel pole enam 3D prille vaja, sest kinodes hakatakse kasutama uusi ekraane, mis võimaldaksid 3D filmide nautimist ilma prillideta.

"Avatar 2" saabub kinodesse 2020. aastal ning järjed aastatel 2021, 2024 ja 2025.

Allikas: VFX Blog